Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

Η μεσογειακή διατροφή,... βοηθά τη γονιμότητα

Σύμφωνα με έρευνα, όσες γυναίκες την ακολουθούν έχουν περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης.  
Σύμφωνα με έρευνα, όσες γυναίκες την ακολουθούν έχουν περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης.
Όσες γυναίκες απολαμβάνουν τη μεσογειακή διατροφή, δηλαδή τρώνε πολλά φρούτα, λαχανικά, λάδι, θαλασσινά και δημητριακά ολικής άλεσης, μένουν έγκυες πολύ πιο εύκολα. Επιστημονική έρευνα προερχόμενη από την
Ισπανία, αποκάλυψε ότι η γονιμότητα και η στειρότητα σχετίζονται και με τη διατροφή.
Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ρόιτερς, οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 500 γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας κι άλλες 1.600 γυναίκες που είχαν τουλάχιστον ένα παιδί. Χώρισαν τις γυναίκες σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με το αν τα προηγούμενα χρόνια έκαναν “μεσογειακή” ή “δυτική” διατροφή. Η τελευταία δίνει έμφαση στο κόκκινο κρέας, το γρήγορο φαγητό, τα λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα τις πατάτες, τα αποφλοιωμένα δημητριακά και τα αναψυκτικά με ζάχαρη.
Η έρευνα έδειξε ότι στη δεύτερη κατηγορία, της δυτικής διατροφής, δεν υπήρχε διαφορά στη γονιμότητα ανάλογα με το αν μια γυναίκα ακολουθούσε πιστά ή όχι τις “προδιαγραφές” αυτού του διατροφικού μοντέλου. Αντίθετα, στην περίπτωση της μεσογειακής διατροφής, μόνο το 17% που την ακολούθησαν αυστηρά, δήλωσαν ότι δυσκολεύτηκαν να μείνουν έγκυες, έναντι αυξημένου ποσοστού 26% όσων ανέφεραν ότι την ακολούθησαν λιγότερο πιστά.
Η μεσογειακή δίαιτα περιέχει θρεπτικές ουσίες που βοηθούν το σώμα να αποβάλει το σάκχαρο από το αίμα, χρησιμοποιώντας λιγότερη ινσουλίνη για αυτή τη λειτουργία. Αυτό επιτρέπει στον οργανισμό να διατηρεί καλύτερη ισορροπία στις ορμόνες που διευκολύνουν την αναπαραγωγή. Οι επιστήμονες λοιπόν, συστήνουν τη μεσογειακή διατροφή στις γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...