Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

Η παιδική μας ηλικία,... περνάει στο DNA μας

Επιστήμονες απέδειξαν ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των συνθηκών διαβίωσης κατά την παιδική ηλικία και του DNA. 
Επιστήμονες απέδειξαν ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των συνθηκών διαβίωσης κατά την παιδική ηλικία και του DNA.
Οι συνθήκες της ζωής μας στα παιδικά μας χρόνια, μπορούν να επηρεάσουν το DNA μας και να συνεχίζουν να επηρεάζουν την υγεία μας και μετά από πολλά χρόνια. Μια ομάδα ερευνητών από το
Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ, του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια στο Βανκούβερ και του UCL (Ινστιτούτου για την υγεία του παιδιού στον Λονδίνο), αναζήτησαν το αν και κατά πόσο ο τρόπος και οι συνθήκες ζωής μπορούν να αφήσουν το βιολογικό τους αποτύπωμα στο DNA.
Μελέτησαν δείγμα του DNA από το αίμα των συμμετεχόντων όταν εκείνοι ήταν 45 ετών. Οι ειδικοί επέλεξαν ανθρώπους με διαμετρικά αντίθετους τρόπους διαβίωσης στην παιδική τους ηλικία όσον αφορά την οικονομική και την κοινωνική τους κατάσταση. Συνολικά έκαναν αναλύσεις σε περισσότερα από 20.000 γονίδια, επιβεβαιώνοντας ότι το DNA επηρεάζεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κατάφεραν να δείξουν ότι υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ των συνθηκών διαβίωσης κατά την παιδική ηλικία και της βιοχημείας του DNA, ενώ ελπίζουν ότι η μελλοντική έρευνα θα δείξει πιο δίκτυο γονιδίων φέρει αλλαγές που σχετίζονται με συγκεκριμένες νόσους.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...