Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2011

Αλέξης Τσίπρας: «Τρικ Παπανδρέου,... για να αποφύγει την πτώση»


Αλέξης Τσίπρας: «Τρικ Παπανδρέου για να αποφύγει την πτώση» 

Αποφεύγει τις εκλογές και το «να βρεθεί μπροστά στην οργή του λαού»
«Τρικ το οποίο έχει σαν απώτερο στόχο να κερδίσει ο πρωθυπουργός λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας την πρωτοβουλία για δημοψήφισμα σχετικά με τη δανειακή σύμβαση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματική λύση «δημοκρατίας και διασφάλισης του Συντάγματος και της εθνικής μας κυριαρχίας και λαϊκής ανεξαρτησίας» είναι η οργανωμένη προσφυγή στις κάλπες , με απλή αναλογική, ενώ διέξοδος για τη χώρα είναι «ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς».

Οπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον Alter, ο κ. Παπανδρέου με το «τρικ» του δημοψηφίσματος επιδιώκει να αποφύγει «την άστατη πτώση», δηλαδή, όπως τόνισε, να αποφύγει «να πάει άμεσα σε εκλογές και να βρεθεί μπροστά στην οργή του λαού και ιδίως του κόσμου τον ψήφισε πριν από δυο χρόνια και του έδωσε 44% και να πάρει ένα ιστορικά χαμηλό και εξευτελιστικό ποσοστό για τον ίδιο και για το κόμμα το οποίο ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι και μόνο να επιχειρήσει να θέσει διλήμματα ο ίδιος ο πρωθυπουργός , σε περίπτωση που επικρατήσει το "ΟΧΙ", για το "τι θα κάνει μετά", "αν θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός και να κυβερνά τη χώρα μια κυβέρνηση μειοψηφίας ή θα παραιτηθεί; " τότε , όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, « η πραγματική και όχι η υποθετική πτώχευση θα επισυμβεί πολύ πριν φτάσουμε στην κάλπη». Έτσι, σημείωσε ότι «πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη ζαριά όχι για τον πρωθυπουργό, αλλά για τη χώρα».
Και συμπλήρωσε: «Αν πρόκειται για μια απόπειρα οχυρωματικών έργων και ανασυγκρότησης του μπλοκ του μνημονίου, τότε ούτως ή άλλως έχει κοντά ποδάρια. Αν πρόκειται για μια προσπάθεια φυγής χωρίς την άστατη πρόσκρουση στην εκλογική διαδικασία του ίδιου του πρωθυπουργού, τότε δεν αφορά τη χώρα. Αφορά τον ίδιο και καλύτερο θα ήταν για όλους μας να το προγραμματίσει αυτό με τον πιο οργανωμένο τρόπο. Να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα στη λαϊκή ετυμηγορία. Υπάρχουν συνταγματικές διαδικασίες που το προβλέπουν τις οποίες και ζήτησα σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 
tovima
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...