Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2011

Μειωμένη η κατανάλωση,... μπύρας στην Ελλάδα

Η εγχώρια παραγωγή μπύρας μειώθηκε την τελευταία διετία με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,9. 
Η εγχώρια παραγωγή μπύρας μειώθηκε την τελευταία διετία με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,9.
Μειωμένη εμφανίζεται η κατανάλωση μπύρας στην Ελλάδα την τελευταία διετία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group για τον κλάδο. Την τελευταία διετία μόνο, η κατανάλωση μπύρας υποχώρησε με μέσο ετήσιο ρυθμό της
τάξης του 4%-5%, τη στιγμή που η εισαγωγική διείσδυση στην αγορά μπύρας παρουσιάζει ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια. Η εγχώρια παραγωγή μπύρας μειώθηκε την τελευταία διετία με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,9%, ενώ ο παραγωγικός τομέας διευρύνθηκε με την είσοδο επιχειρήσεων μικρο-ζυθοποιίας.
Το σύνολο του ενεργητικού των επιχειρήσεων παραγωγής διαμορφώθηκε σε 530,4 εκατομμύρια ευρώ το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 12,8% σχέση με το 2009, οφειλόμενη κυρίως στη σημαντική μείωση της αξίας των διαθεσίμων. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε σε 297,8 εκατομμύρια ευρώ το 2010, εμφανίζοντας μείωση (-21,8%) σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η αγορά της μπύρας, όπως είναι αναμενόμενο, είναι επηρεασμένη από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και γι αυτό το λόγο εμφανίζει πτωτικές τάσεις. Αναμένεται μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα να παρουσιάσει περαιτέρω απώλειες την επόμενη διετία.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...