Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2011

Ύποπτος για κακουργήματα,... ο Λαυρεντιάδης

Ως ύποπτος τέλεσης κακουργημάτων καλείται να δώσει εξηγήσεις ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο στόχαστρο υπεξαιρέσεις 51 εκατ. ευρώ από την Proton Bank
Κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, απέστειλε ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, που ερευνά την υπόθεση της Proton Bank, στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και σε 6 μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Η έρευνα του κ. Δραγάτση, που αφορά ζημιογόνες, για την τράπεζα, δανειοδοτήσεις, την περίοδο που ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης διατέλεσε πρόεδρος του ΔΣ της Proton, βαίνει πλέον στην τελική φάση της και ήδη καλούνται την Τετάρτη σε ανωμοτί κατάθεση ενώπιόν του, οι πρώτοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι τα τεράστια χρηματικά ποσά που εκταμιεύθηκαν από τα ταμεία της τράπεζας, υπό τη μορφή δανείων μεγάλης πιστωτικής επισφάλειας και που κατευθύνθηκαν σε "εταιρίες αμέσου ή εμμέσου επιρροής του κ. Λαυρεντιάδη".
Σύμφωνα με κάποιες ανεπίσημες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, που έχουν εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία της Proton, τα επίμαχα ποσά φθάνουν τα 700 εκατομμύρια ποσά.
Η κλήση του Εισαγγελέα αφορά αρχικά επτά πρόσωπα, ενώ πηγές στην Εισαγγελία εκτιμούν πως ο κύκλος των υπόπτων θα διευρυνθεί τις επόμενες ημέρες και ενδέχεται να ξεπεράσει τους είκοσι.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κληθέντες από τον κ. Δραγάτση, κατά περίπτωση, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Να σημειωθεί πως ακόμη παραμένει ανοικτό το θέμα των 51 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη επιστρέψει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην τράπεζα, προκειμένου να εξασφαλίσει ακαταδίωκτο - για το ποσό αυτό - από τον Εισαγγελέα.
Η προσδοκώμενη από τον επιχειρηματία αρχειοθέτηση της δικογραφίας αυτής, που θα αφορά μόνο στον ίδιο τον κ.Λαυρεντιάδη, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη.
Η όλη εμπλοκή, όπως λέγεται στο Εφετείο, φαίνεται να δημιουργείται από τη "δήλωση ικανοποίησης" που παρέδωσε η τράπεζα στον Εισαγγελέα, μετά την παραλαβή των χρημάτων, η οποία κρίνεται μάλλον ασαφής.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...