Δευτέρα, Νοεμβρίου 07, 2011

Στην παραγωγή,... το Audi Urban concept



Το 2013 θα λανσαριστεί το νέο όχημα

Το ηλεκτρικό διθέσιο πρωτότυπο της Audi που είδαμε στη Φρανκφούρτη φαίνεται να πήρε το «οκ» για την περιορισμένη παραγωγή του, καθώς το 2013 θα κατασκευαστούν 999 οχήματα.

Οι φήμες πως η Volkswagen θα περάσει στην παραγωγή το XL1 concept έχουν φουντώσει. Οπότε ήρθε ως μία μικρή έκπληξη η είδηση πως η Audi προτίθεται να κάνει το ίδιο με το Urban concept.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, το ηλεκτρικό όχημα πόλης θα λανσαριστεί το 2013, αλλά μόνο 999 οχήματα θα είναι διαθέσιμα.



Λίγα λόγια για το πρωτότυπο

Στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης, η Audi παρουσίασε δύο ηλεκτρικά πρωτότυπα, τα Urban Sportback και Spyder. Το κλειστό (Sportback) διαθέτει ένα κουβούκλιο ως μέρος του αμαξώματος, το οποίο ανοίγει «συρταρωτά» προς τα πίσω. Το μήκος είναι 3.219 χλστ., το πλάτος 1.678 χλστ. και το ύψος μόλις 1.189 χλστ.



Το αμάξωμα του concept είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα (CFRP: carbon fiber-reinforced polymer) και αλουμίνιο. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ζυγίζει μόλις 480 κιλά. Επιπλέον, το Urban concept πατάει πάνω σε τροχούς 21 ιντσών, οι οποίοι φέρουν τέσσερα δισκόφρενα και ελαστικά 125/60 μπροστά και 145/50 πίσω.



Στο εσωτερικό, η προσέγγιση είναι μινιμαλιστική και βασική επιδίωξη των ανθρώπων της Audi ήταν ο περιορισμός του βάρους. Ο οδηγός κάθεται πιο μπροστά από τον συνεπιβάτη του, μπορεί να ρυθμίσει τη θέση των αλουμινένιων πεντάλ κατά 140 χλστ., ενώ το τιμόνι μετακινείται κατά 60 χλστ.



Η κίνηση επιτυγχάνεται μέσα από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν μαζί 20 ίππους και 47 Nm ροπής. Τα εν λόγω μοτέρ είναι τοποθετημένα ανάμεσα από τους πίσω τροχούς, στους οποίους μεταδίδουν και την κίνηση μέσω ενός κιβωτίου με μία σχέση μετάδοσης.



Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 7,1 kWh ζυγίζει περίπου 90 κιλά και βρίσκεται πίσω από τα καθίσματα. Φορτίζει πλήρως μέσα σε μόλις 20 λεπτά σε τριφασικό ρεύμα 400 volt, ενώ σε μια κανονική οικιακή πρίζα χρειάζεται περίπου μία ώρα. Το Urban concept επιταχύνει από στάση στα 60 χλμ./ώρα σε περίπου 6 δλ., ενώ θα πραγματοποιεί το 0-100 χλμ./ώρα σε 16,9 δλ. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 100 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία του Audi Urban Concept είναι 73 χλμ.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...