Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011

Steve Jobs: Ενας δαιµονικός,... ιχνηλάτης του µέλλοντος


Steve Jobs: Ενας δαιµονικός  ιχνηλάτης του µέλλοντος 

Προδηµοσίευση από την επίσηµη βιογραφία του που κυκλοφορεί αύριο σε όλον τον κόσµο
Πολλοί, όταν είναι νέοι, θέλουν να αλλάξουν τον κόσµο. Εκείνοι που έχουν το ταλέντο, το πείσµα, το πάθος και την εργατικότητα µπορεί να το καταφέρουν και να βάλουν την υπογραφή τους στις εξελίξεις του µέλλοντος. Το 1976 τρεις από αυτούς, ο Ρόναλντ Γουέιν (γενν. 1934), ο Στιβ
Βόζνιακ (γενν. 1950) και ο Στιβ Τζοµπς (1955-2011), ίδρυσαν την Apple, την εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα έφερνε επανάσταση στον κόσµο της πληροφορικής. Και αυτό συνοψίζεται στο σλόγκαν της διαφήµισης «Think Different» της Apple του 1997: «Εκείνοι που είναι τόσο τρελοί ώστε να πιστεύουν ότι µπορούν να αλλάξουν τον κόσµο είναι και αυτοί που τον αλλάζουν».
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
Ακόµη και αν δεν αποκαλούσαµε «τροµερό παιδί» τον Γουέιν, ο οποίος το 1976 ήταν 32 ετών, δεν θα λέγαµε το ίδιο για τους άλλους δύο: ο Τζοµπς, 21 ετών τό τε, και ο 26χρονος Βόζνιακ ήταν πράγµατι τροµερά παιδιά.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Ο Στιβ Τζοµπς, ο πιο ευρηµατικός και καινοτόµος από τους τρεις, ο απρόβλεπτος, εριστικός συχνά αλλά πάντοτε εµπνευσµένος, πέθανε δυστυχώς στις 5 αυτού του µήνα στα 56 του χρόνια έπει τα από µακρόχρονη µάχη µε τον καρκίνο. Είχε στο µεταξύ προλάβει να φέρει επανάσταση σε επτά τοµείς της βιοµηχανίας: στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στις ταινίες κινουµένων σχεδίων, στη µουσική, στην τηλεφωνία, στους υπολογιστές αφής, στην παραγωγή του βιβλίου και στις ψηφιακές εκδόσεις. Αύριο κυκλοφορεί σε όλον τον κόσµο ταυτόχρονα (και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός) η βιογραφία του γραµµένη από τον Walter Isaacson, διευθύνοντα σύµβουλο του Aspen Institute, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του CNN και αρχισυντάκτης του περιοδικού «Τime». H βιογραφία θεωρείται επίσηµη, αφού βασίζεται σε περισσότερες από 40 συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Τζοµπς και σε συνοµιλίες που είχε ο Isaacson µε εκατό και πλέον συγγενείς και φίλους του βιογραφουµένου, ο οποίος συνεργάστηκε στενά µαζί του κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου, χωρίς ωστόσο να παρέµβει στο περιεχόµενό του. «Το Βήµα» προδηµοσιεύει σήµερα ένα εκτενές τµήµα από το 41ο κεφάλαιο αυτής της πολυαναµενόµενης βιογραφίας.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...