Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011

ΕΕ προς τράπεζες: Haircut 50%,... ή χρεοκοπία

Με ελληνική χρεοκοπία απειλούν οι Ευρωπαίοι αν οι τράπεζες δεν δεχτούν το κούρεμα
Με κήρυξη, επισήμως, χρεοκοπίας της Ελλάδας απειλούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες εάν οι τράπεζες δεν αποδεχτούν μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους που μπορεί να τις οδηγήσει σε απώλειες ακόμη και 140 δισ. ευρώ.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού
Ταμείου αποστέλλουν το εξής τελεσίγραφο, γράφει η εφημερίδα Telegraph: “το χειρότερο σενάριο προβλέπει ότι για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ενδέχεται να
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
χρειαστεί 450 δισ. ευρώ σαν δεύτερο πακέτο διάσωσης, τετραπλάσιο του αρχικά προβλεφθέντος και μεγαλύτερο των συνολικών κονδυλίων που διαθέτει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.”
“Τake it or leave it” (ή αυτό ή τίποτα) διαμηνύουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών (IIF), που εκπροσωπεί ορισμένους από τους μεγαλύτερους πιστωτές της χώρας μας. “Η μόνη επιλογή για τις τράπεζες είναι να αποδεχτούν ένα εθελοντικό κούρεμα 50% ή ένα πιστωτικό γεγονός, μια χρεοκοπία” ανέφερε στην εφημερίδα Ευρωπαίος διπλωμάτης.  Ωστόσο, στελέχη από ευρωπαϊκό λόμπυ τραπεζών χαρακτήρισαν "υπερβολικό" οποιοδήποτε κούρεμα άνω του 40%.
24h NewsRoom
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...