Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2011

Μην παίρνεις ναρκωτικά,... αγόρασε μετοχές της Google...


Μην παίρνεις ναρκωτικά, αγόρασε μετοχές της Google... 

Συμβουλές στους 16χρονους εαυτούς τους δίνουν γνωστές προσωπικότητες
Τι θα έλεγαν διάσημοι σταρ στη νεότερη εκδοχή του εαυτού τους εάν είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μαζί της; «Μην παίρνεις ναρκωτικά, σταμάτα να σιχαίνεσαι τους μηρούς σου, αγόρασε μετοχές στη Google». Αυτά και άλλα πολλά περιγράφονται στο βιβλίο Dear Me.



«Αγαπητέ εαυτέ μου. Σου γράφω από το έτος 2010, όταν έχω φτάσει στην γελοία ηλικία των 62, προκειμένου να σου δώσω μια συμβουλή. Είναι πολύ απλή, μόνο τρεις λέξεις: μην παίρνεις ναρκωτικά» γράφει ο συγγραφέας Στίβεν Κινγκ.



«Εάν δεν ακούσεις αυτή την επιστολή και δεν αλλάξεις το μέλλον σου, τουλάχιστον δέκα καλά χρόνια της ζωής σου (από τα 30 έως τα 40) θα είναι μια σκοτεινή έκλειψη, όπου θα απογοητεύσεις ένα σωρό ανθρώπους και δεν θα μπορείς να χαρείς την επιτυχία σου. Επίσης θα βρεθείς κοντά στον θάνατο σε αρκετές περιπτώσεις» αναφέρει ο συγγραφέας που κλείνει την επιστολή του λέγοντας: «Μείνε καθαρός».



«Ακούω ότι συχνάζεις στο ταχυδρομείο, μιλώντας σε αυτούς τους ξυρισμένους γουλί στρατιώτες για το εάν θα καταταγείς. Η στολή των Πεζοναυτών είναι ωραία, αλλά έχεις ακόμα αρκετό χρόνο μπροστά σου μικρέ αγρότη. Τελείωσε πρώτα το σχολείο» γράφει ο Τζιν Χάκμαν στον 16χρονο εαυτό του.



«Εάν αποφασίσεις να γίνεις ηθοποιός δοκίμασε τη Νέα Υόρκη αντί του Χόλιγουντ. Τα πράγματα εκεί μπορεί να είναι πιο εύκολα» προσθέτει στην επιστολή του ο ηθοποιός.



«Αγαπητέ 16χρονε Τζίμι. Ξέρω ότι κάθεσαι στην φυλακή της κομητείας αυτή τη στιγμή και για τις επόμενες τρεις ημέρες γιατί ο δικαστής Νόλαν είχε βαρεθεί να σε βλέπει στη φυλακή ανηλίκων. Αισθάνεσαι μόνος (με παράξενους ανθρώπους να σε κοιτάζουν), χωρίς ελπίδα, άχρηστος και πικραμένος για «κάτι που δεν έκανες». Αλλά και οι δύο ξέρουμε ότι το έκανες Τζίμι» γράφει o Τζέιμς Μπελούσι που στη συνέχεια προσπαθεί να δώσει κουράγιο στον 16χρονο εαυτό του.



«Δεν ξέρω τι να σου πω για τις γυναίκες παρά μόνο ότι μπορεί να είναι πολύ όμορφες, να έχουν πολύ πλάκα, αλλά δεν χρειάζεται να παντρεύεσαι κάθε μία με την οποία κοιμάσαι. Είναι πολυέξοδο» προσθέτει ο ηθοποιός.



«Αγαπητέ Χιού. Σκέφτηκα να σου στείλω ένα σημείωμα για να δω τι κάνεις (αν και ξέρω) και να σου πω ότι ναι: Θα έρθει μία στιγμή που θα ξεπεράσεις το γεγονός ότι η Πένι σε παράτησε στην στάση του λεωφορείου. Θα τη δεις σε μερικά χρόνια και θα αναρωτηθείς γιατί εκλογές κάθε φορά που άκουγες το τραγούδι "Penny Lover" του Λάιονελ Ρίτσι» γράφει ο Χιού Τζακμαν στην δική του επιστολή, δίνοντας στο τέλος συμβουλή στον εαυτό του να αγοράσει μετοχές της Google... όταν εφευρεθούν!



«Οι γυναίκες που είναι "δεύτερες" είναι συναρπαστικές για περίπου πέντε λεπτά. Εσύ κοίτα για το πολύ όμορφο κορίτσι της εκκλησίας» γράφει ο Άλις Κούπερ στον 16χρονο εαυτό του, ενώ η Γκίλιαν Άντερσον (των X-Files) συμβουλεύει την 16χρονη Γκίλιαν να σταματήσει να μισεί τους μηρούς της.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...