Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2011

Αρχιεπίσκοπος,... καλεί Μπαρόζο

Στις συνέπειες της κρίσης στους ανθρώπους αναφέρεται η ΔΙΣ σε επιστολή της στον πρόεδρο της Κομισιόν. Η διάβρωση της οικογένειας μεταξύ των των αιτίων σύμφωνα με την Εκκλησία
Επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με θέμα την κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη.

"Ο σύγχρονος ευρωπαϊκός πολιτισμός διέρχεται μία νέα κρίση, την οποία θα ονομάζαμε κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής και των πολιτικών προσώπων, κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και μάλιστα τους

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
ευρωπαϊκούς", επισημαίνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο αρχιγραμματέας επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, τονίζεται ότι αιτίες της κρίσης είναι μεταξύ των άλλων η διάβρωση της οικογένειας, ο καταναλωτισμός και τα ατομικά δικαιώματα μέχρι τον οικονομικό φιλελευθερισμό και την εισοδηματική ανισότητα.
Η ΔΙΣ στην επιστολή της υπογραμμίζει ότι:
-Ο ελληνικός λαός είναι ένας υπερήφανος λαός που συνέβαλε τα μέγιστα στην ευρωπαϊκή πορεία. Σήμερα θυσιάζεται, αμφισβητείται η ιστορία του και οι εταίροι επιφυλάσσονται έναντι της Ελλάδος και του ιδίου του ελληνικού λαού.
-Απέναντι στην οικονομική κρίση η Εκκλησία μας δεν μπορεί να ανεχθεί καμία είδους πτώχευση, πρωτίστως όμως δεν συγχωρεί την πτώχευση των αξιών, δεν μπορεί να αποδεχθεί καμία είδους χρεοκοπία, πρωτίστως όμως δεν μπορεί να εθελοτυφλεί στη χρεοκοπία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
-Ο άνθρωπος, ο Ευρωπαίος πολίτης, δεν μπορεί να εκλαμβάνεται από τους διαχειριστές της οικονομικής κρίσης ως ένας λογιστικός αριθμός.
-Ζητούμενο είναι η ενότητα της Ευρώπης. Η κρίση που απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα χρειάζεται νηφάλια διάγνωση.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...