Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Τοξικομανής ζητάει "κούρεμα",... των χρεών του

Περίπου 50 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού υπερχρεωμένων δανειοληπτών έχουν κατατεθεί από την Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου. Μεταξύ αυτών κι ένας τοξικομανής, που θέλει να αποδεσμευτεί από τις Τράπεζες
Σύμφωνα με το Cretalive.gr, που επικαλείται πληροφορίες της εφημερίδας "Πατρίς", αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού έχει κάνει και ένας τοξικομανής, ο
οποίος παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, θέλει να τακτοποιήσει τις οφειλές του, ώστε να μην τον καταδιώκουν οι τράπεζες.
Αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού έχουν κάνει Ηρακλειώτες ιερείς, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ακόμα και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διεγνωσμένες ψυχικές παθήσεις.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Από τις αιτήσεις της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου, οι 21 έχουν κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, με τις πρώτες αποφάσεις να αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει, πολλές τράπεζες εξακολουθούν να είναι αρνητικές στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, απορρίπτοντας τα αιτήματα των δανειοληπτών.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση μίας συνταξιούχου από το Ηράκλειο, η οποία χρωστάει σε τράπεζα το ποσό των 16.000 ευρώ. Η γυναίκα πλήρωνε δόση 300 ευρώ μηναίως, όμως πλέον αδυνατεί να αντεπεξέλθει.
Από την πλευρά της πρότεινε στο εξής να καταβάλλει μηνιαίως το ποσό των 150 ευρώ άτοκα, κάτι που αρνήθηκε η τράπεζα.
Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες, το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε τη διαγραφή του 70% των χρεών συνταξιούχου πολύτεκνου.
Ο συνταξιούχος είχε λάβει καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ ήταν και εγγυητής σε άλλο δανειολήπτη. Το ποσό που έπρεπε να καταθέσει ανερχόταν στις 92.072 ευρώ.
Αφού εμφάνισε πραγματική αδυναμία πληρωμής αυτών, από το έτος 2010 , αξίωσε την ρύθμιση των χρεών του από το Ειρηνοδικείο Χανίων, αφού προηγουμένως είχε καταθέσει αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών του, με την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...