Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Οι 6 τεχνολογίες για το “πράσινο”,... πλοίο του μέλλοντος

Νέα συστήματα επιστρατεύονται για να εξασφαλίσουν τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος 
Νέα συστήματα επιστρατεύονται για να εξασφαλίσουν τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος
Τόσο σε κατασκευαστικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο, η ναυτιλιακή βιομηχανία εργάζεται πυρετωδώς για να κατασκευαστούν πλοία τα οποία δεν θα επιβαρύνουν με ρύπους τον πλανήτη. Οι θαλάσσιοι δρόμοι εξακολουθούν να είναι οι
σημαντικότερες εμπορικές οδοί για την παγκόσμια διακίνηση προϊόντων. Καθώς εκατοντάδες πλοία διαπλέουν καθημερινά τις θάλασσες, η κατασκευή “πράσινων” πλοίων θα βοηθούσε σημαντικά στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Σας παρουσιάζουμε 6 τεχνολογίες αιχμής που επιστρατεύονται για να κατασκευαστεί το “πράσινο” πλοίο του μέλλοντος.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
1. Κατάργηση των συστημάτων ερματισμού. Το νερό που εκλύεται από το σύστημα αυτό μεταφέρει σωματίδια και οργανισμούς που επιμολύνουν τα οικοσυστήματα διάφορων περιοχών του πλανήτη.
2. Αξιοποίηση του καυσίμου LNG. Το υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG θεωρείται το καύσιμο του μέλλοντος καθώς μειώνει σημαντικά τις εκπομπές αερίων ρύπων.
3. Αξιοποίηση του LNG για τις βοηθητικές μηχανές. Με μικρές τροποποιήσεις στους βοηθητικούς κινητήρες ακόμη και τα παλαιά πλοία μπορούν να έχουν “ελαφρύτερο” ενεργειακό αποτύπωμα.
4. Σύστημα Καθαρισμού με Θείο. Επειδή είναι αδύνατον να εκμηδενιστεί η χρήση πετρελαίου στα πλοία, τοποθετείται στις μηχανές ένα ειδικό σύστημα καθαρισμού που μπορεί να μειώσει τις εκπομπές επιβλαβών αερίων έως και 98%.
5. Προηγμένο Σύστημα Πηδαλίου και Προπέλας. Ένα καλό και σωστά συντηρημένο σύστημα πλοήγησης του πλοίο μπορεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων ακόμη και κατά 4%.
6. Σύστημα Διαχείρισης Απώλειας Ενέργειας. Ένα σύστημα που εφαρμόζεται ήδη σε αρκετά cargo πλοία, αλλά εάν εντατικοποιηθεί η χρήση του μπορεί να μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 14%. Το σύστημα αυτό εκμεταλλεύεται τα αέρια που εκπέμπονται από την καύση του πετρελαίου για άλλες λειτουργίες όπως η θέρμανση του πλοίου.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...