Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Μπροστά σε ύφεση,... η Γαλλία και η Ιταλία

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως υπάρχουν νέες ανησυχίες που "σφίγγουν" την Ευρώπη. 
Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως υπάρχουν νέες ανησυχίες που "σφίγγουν" την Ευρώπη.
Ο κίνδυνος της ύφεσης στην Ευρωζώνη διογκώνεται, σηματοδοτώντας ότι ο φαύλος κύκλος της δημοσιονομικής λιτότητας και της οικονομικής συρρίκνωσης απειλεί και κάποιες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως της
Γαλλίας και της Ιταλίας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.
Το δημοσίευμα, με τίτλο: "Νέες ανησυχίες για την ύφεση σφίγγουν την Ευρώπη", αναφέρεται στα
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
προσωρινά στοιχεία για τον δείκτη PMI τον Οκτώβριο, τα οποία έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη συρρικνώνεται, με τη Γαλλία να εισέρχεται σε μία φάση μεγάλης επιβράδυνσης. Η εξέλιξη αυτή, προσθέτει το δημοσίευμα, μπορεί να αναγκάσει τη γαλλική Κυβέρνηση να κάνει βαθύτερες μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες για να διαφυλάξει την υψηλή πιστοληπτική της αξιολόγηση (ΑΑΑ), με συνέπεια να πληγεί περισσότερο η οικονομία της και να αυξηθούν οι αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της Ευρώπης να πληρώνει για τα προγράμματα διάσωσης των πιο αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης.
 Οι οικονομολόγοι, συνεχίζει το δημοσίευμα, λένε ότι η Γαλλία μπορεί να χάσει την αξιολόγηση ΑΑΑ, αν επιδεινωθεί σημαντικά η δημοσιονομική προοπτική της. Μία υποβάθμιση του αξιόχρεου της Γαλλίας δεν θα προκαλούσε μόνο την αύξηση του κόστους δανεισμού της, αλλά θα υπονόμευε και την ικανότητα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) να αντλεί φθηνά κεφάλαια από τις αγορές.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...