Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

8,3 εκατ. ευρώ το μήνα,... πληρώνει για ενοίκια το δημόσιο

Τι δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών.  
Τι δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών.
Την ώρα που τα κρατικά ταμεία "στενάζουν", τα ενοίκια που καλείται να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο για τη μίσθωση ακινήτων που στεγάζουν υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης, παραμένουν υπέρογκα. Όπως προκύπτει από στοιχεία που κατέθεσε στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το
ποσό που απαιτείται ξεπερνά τα 8 εκ. ευρώ και αντιστοιχεί μόνο σε ακίνητα που ξεπερνούν τα 200 τ.μ, δηλαδή στο ποσό δεν υπολογίζονται τα μισθώματα για τα μικρότερα ακίνητα.
 Συγκεκριμένα στο έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Οικονόμου αναφέρεται ότι: "για την στέγαση υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης υφίστανται 1.299 συμβάσεις μίσθωσης , στις οποίες τα κτίρια είναι άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων… Στο σύνολο των ως άνω μισθώσεων, καταβάλλονται μηνιαίως 8.373.168,78 ευρώ…".
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Πάντως, ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι σε 771 συμβάσεις (από τις συνολικά 1.299) έχει επέλθει μείωση τουλάχιστον 20% η οποία δεν υπολογίζεται στο παραπάνω συνολικό ποσό. Τα στοιχεία έφτασαν στην Βουλή μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αργύρη Ντινόπουλου.
Ε. Σωτηριάδου
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...