Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

Σκουπίδια: παράνομη,... αλλά η απεργία συνεχίζεται


Σκουπίδια: παράνομη, αλλά η απεργία συνεχίζεται 

Κανένας εργαζόμενος δεν έχει παραλάβει μέχρι στιγμής το φύλλο πορείας
Οι όγκοι των απορριμμάτων πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα που περνάει, αλλά το αλαλούμ με την υποχρεωτική αποκομιδή μετά τη σπασμωδική επιστράτευση των εργαζομένων της καθαριότητας συνεχίζεται.

Τα μεσάνυχτα το Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη, αν και όχι καταχρηστική, την απεργία των δημοτικών υπαλλήλων, ωστόσο οι απεργοί το τρέχον 48ωρο - Τετάρτη και Πέμπτη -καλύπτονται συνδικαλιστικά από την απεργία της ΑΔΕΔΥ και έτσι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν καθήκοντα.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Αλλωστε, από την άλλη, ουδείς - σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ - έχει παραλάβει μέχρι στιγμής το φύλλο πορείας, το οποίο εκδίδεται μετά την επιστράτευση, που κήρυξε σε δύο δόσεις η κυβέρνηση την Τρίτη.

Αρχικά η διαταγή που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ προέβλεπε την επιστράτευση μόνο των οδηγών των απορριμματοφόρων και την επίταξη των οχημάτων, ξεχνώντας τους εργάτες καθαριότητας.

Οταν η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι έτσι θα έβγαιναν μεν τα απορριμματοφόρα στο δρόμο, αλλά θα έκαναν απλώς βόλτες, αφού δεν θα υπήρχε κανείς να μαζεύει τα σκουπίδια, προχώρησε σε επιστράτευση και των εργατών καθαριότητας με νεώτερο ΦΕΚ αργά τη νύχτα, όταν πια μετρούσε ο χρόνος της 48ωρης απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και δεν λειτουργούσε καμία υπηρεσία για να προωθήσει τα φύλλα πορείας.

Κανονικά έχουν επιδοθεί μόνον τα έγγραφα επίταξης για τα απορριμματοφόρα. Ο Δήμος Αθηναίων πάντως, όπως ανακοίνωσε, εκτελεί όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις του, μετά την πολιτική κινητοποίηση και επίταξη οχημάτων, που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Εφαρμόζοντας τις αρχικές διατάξεις του ΦΕΚ, αναφέρει, από το απόγευμα της Τρίτης 18 Οκτωβρίου απέστειλε στην Περιφέρεια Αττικής τον κατάλογο με τα ονόματα των οδηγών απορριμματοφόρων και φορτηγών.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, ζητήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής κατάλογοι με επί πλέον ειδικότητες εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας. Ο Δήμος Αθηναίων απέστειλε 1.000 επιπλέον ονόματα. Συνολικώς, έχουν αποσταλεί στην Περιφέρεια τα στοιχεία 1.500 εργαζόμενων στην καθαριότητα του Δήμου.

Οι σχετικές καταστάσεις ετοιμάζονται προκειμένου τις επόμενες ώρες να αποσταλούν και αυτές, σημειώνεται.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...