Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2011

Βουλγαρία: Αύξηση,... του κατώτατου βασικού μισθού

Στα 290 λέβα διαμορφώνεται ο βασικός μηνιαίος μισθός, υπό προϋποθέσεις 
Στα 290 λέβα διαμορφώνεται ο βασικός μηνιαίος μισθός, υπό προϋποθέσεις
Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Οικονομίας της Βουλγαρίας στην πρόταση αύξησης του βασικού μηνιαίου μισθού στα 290 από τα 270 λέβα (1 λέβα= 2 ευρώ) που ήταν μέχρι σήμερα. Την πρόταση εισηγήθηκε το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας Τράιτσο Τράικοφ, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα πραγματοποιηθεί εφόσον συντρέχουν ειδικές προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων η κάλυψη του επιπλέον ποσού από τον προϋπολογισμό.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Η πρόταση του υπουργείου Εργασίας, υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στο βουλγαρικό δημόσιο ποσό που κυμαίνεται από 23 μέχρι και 25 εκατομμύρια λέβα, σε περίπτωση που τελικά εφαρμοστεί.
Ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις σχετικά με την ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2012, ο Βούλγαρος Υπουργός Οικονομίας είπε πως η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,9% “είναι ρεαλιστική”.
Για το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, ανακοίνωση εξέδωσε και η Βουλγαρική Ένωση Βιομηχανιών (ΒΙΑ). Σ’ αυτήν τονίζεται ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ασκήσει πιέσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “ένας υψηλότερος (σε σχέση με τον υφιστάμενο) κατώτατος μισθός θα αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες, σε μια εποχή που η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την εφαρμογή μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας”.
Επίσης, η ΒΙΑ σημειώνει ότι “εάν υπάρχουν οικονομικοί πόροι, τότε θα ήταν ηθικό να γίνει προσαρμογή των συντάξεων σε σχέση με τον πληθωρισμό, διότι, μια τέτοια εξέλιξη, δεν θα οδηγούσε σε στρέβλωση της αγοράς”.

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...