Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2011

Έντονες συζητήσεις,... για πλήρη άρση του καμποτάζ

Το Υπουργείο Ναυτιλίας "σκέφτεται" ακόμη και κατάργηση της σύμβασης δημοσίου- εταιρειών.  
Το Υπουργείο Ναυτιλίας "σκέφτεται" ακόμη και κατάργηση της σύμβασης δημοσίου- εταιρειών.
Προς την πλήρη άρση του καμποτάζ φαίνεται ότι προσανατολίζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται ακόμα και η οριστική κατάργηση της ειδικής σύμβασης, η οποία επιβάλλεται από τον υπάρχοντα νόμο να υπογράφεται μεταξύ του ελληνικού
δημοσίου και της εταιρείας που επιθυμεί να πραγματοποιεί με πλοία της κυκλικά ταξίδια στις ελληνικές θάλασσες.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Σημειώνεται ότι ο νόμος για τον θαλάσσιο τουρισμό εκκρεμεί εδώ και μήνες, χωρίς να δίνονται επί της ουσίας στη δημοσιότητα οι αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν. Εδώ και ένα χρόνο που έχει ψηφιστεί ο υφιστάμενος νόμος για την άρση του καμποτάζ ούτε μία από τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων που σχεδίαζε η κυβέρνηση να προσελκύσει στην Ελλάδα, δεν αποδέχθηκε να προσχωρήσει στο δεσμευτικό πλαίσιο το οποίο συνεπάγεται για τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα αυτή η σύμβαση.
Ο χρόνος βέβαια “πιέζει” και αν δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να χάσει το στοίχημα για την κρουαζιέρα και για το 2012. Εφόσον ανοίξει πλήρως η κρουαζιέρα ο μεγάλος ωφελημένος θα είναι ο ΟΛΠ ο οποίος το 2011 γνώρισε αύξηση της τάξεως του 30% στην κίνηση των κρουαζιερόπλοιων. Άλλωστε ο οργανισμός προετοιμάζεται να ενισχύσει τις υποδομές του με νέα έργα στα οποία περιλαμβάνονται η κατασκευή δύο νέων θέσεων πρόσδεσης στον Άγιο Νικόλαο και η κατασκευή τουλάχιστον έξι νέων θέσεων με την επέκταση του λιμανιού.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...