Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011

«Ανοησίες,... ότι ο Τσάβες έχει μόνο δύο χρόνια ζωής»


«Ανοησίες ότι ο Τσάβες έχει μόνο δύο χρόνια ζωής»

Απέρριψαν οι γιατροί που παρακολουθούν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, τον ισχυρισμό ότι έχει μόνο δύο χρόνια ζωής.

Ο ισχυρισμός αυτός διατυπώθηκε από τον δρα. Σαλβαδόρ Ναβαρέτε, λέγοντας ότι φοβάται για την ζωή του προέδρου. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι ο Τσάβες πάσχει από μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου.
Μέλος της ιατρικής ομάδας του Ούγκο Τσάβες τόνισε ότι ο δρ. Ναβαρέτε κάνει λάθος και δεν έχει καμία πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία του προέδρου.
Στο πρώτο επίσημο, δημόσιο ανακοινωθέν τους για την υγεία του Ούγκο Τσάβες, τρεις γιατροί είπαν ότι ο Σαλβαδόρ Ναβαρέτε ήταν ανενημέρωτος και είχε μόνο μία μικρή προσωπική επαφή με τον Τσάβες πριν από δέκα χρόνια.
"Η διάγνωση ότι ο πρόεδρος έχει καρκίνο έγινε νωρίς και η θεραπεία άρχισε γρήγορα. Υποβαλλόμενος στην κατάλληλη θεραπεία, η κατάστασή του αυτήν την στιγμή είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική και με καλές προοπτικές", δήλωσε ο Φιδέλ Ραμίρεθ, ένας εκ των γιατρών σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Καράκας.
"Ο Ναβαρέτε δεν ήταν γιατρός του Τσάβες ή κάποιος έμπιστός του ή οικογένειά του", πρόσθεσε ο Ραμίρεθ.

Ωστόσο, οι τρεις γιατροί επιμένουν να μην γνωστοποιούν το είδος του καρκίνου, από τον οποίο πάσχει ο Τσάβες.
"Απόλυτη μυστικότητα"
Την Πέμπτη ο Ούγκο Τσάβες επέστρεψε από την Κούβα, όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, λέγοντας ότι θεραπεύτηκε.
Ο δρ. Ναβαρέτε ισχυρίστηκε ότι ηγέτης της Βενεζουέλας έχει μόνο δύο χρόνια ζωής στο μεξικανικό περιοδικό "Milenio" την περασμένη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι είχε πληροφορία από την οικογένεια του προέδρου ότι πάσχει από μία πολύ σοβαρή μορφή καρκίνου -το σάρκωμα- στην πύελο.
"Ανησυχώ ότι ο πρόεδρος και ο περίγυρός του δεν γνωρίζουν το μέγεθος της ασθένειάς του που αντιμετωπίζεται με απόλυτη μυστικότητα", πρόσθεσε.
Αφότου η συνέντευξη δημοσιεύτηκε, δήλωσε με ανοιχτή επιστολή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η αστυνομία επισκέφθηκε το γραφείο του και έψαξε τα αρχεία και τους υπολογιστές του.
Ο Ναβαρέτε διέφυγε από την Βενεζουέλα μαζί με την οικογένειά του προς αδιευκρίνιστη τοποθεσία.
Ο 57χρονος Τσάβες έχει δηλώσει ότι είναι αρκετά καλά για να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2012 διεκδικόντας άλλη μία εξαετή θητεία.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...