Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Ντίτμαρ Μάιστερ:Το κούρεμα,... είναι απαραίτητο


Ντίτμαρ Μάιστερ:Το κούρεμα είναι απαραίτητο

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ζητά ο διευθυντής της Generali Deutschland
Υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο διευθυντής της Generali Deutshland
Ο διευθυντής του γερμανικού παραρτήματος του ιταλικού ασφαλιστικού ιδρύματος Generali Ντίτμαρ Μάιστερ, ζητά για πρώτη φορά τη «σκληρή» αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!

Ως ένας από τους πρώτους μάνατζερ ενός μεγάλου ασφαλιστικού ομίλου, ο Ντίτμαρ Μάιστερ, επικεφαλής της Generali στη Γερμανία, χαιρέτισε ανοιχτά το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. «Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν η σωστή κατεύθυνση για ολόκληρη την Ευρώπη ακόμα και για όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Mάιστερ σε συνομιλία του με τους «Financial Times Deutschland». Στην παρούσα κρίση πρέπει να δοθεί άμεση λύση από τους πολιτικούς.

Η Generali Deutschland ανήκει στο μεγαλύτερο ιταλικό ασφαλιστικό όμιλο. Ο όμιλος βρίσκεται στη Γερμανία στη δεύτερη θέση της πρωτογενούς αγοράς ασφαλειών μετά την Allianz.

Μέχρι τώρα οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες εκφράστηκαν κατά ενός «κουρέματος» χρέους, κυρίως η ηγετική εταιρία στην αγορά Allianz. «Πριν από μερικούς μήνες και εγώ το έβλεπα έτσι», δήλωσε ο Μάιστερ. «Αλλά η κατάσταση στην αγορά κεφαλαίου είναι έτσι που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει κανείς να ξανασκεφτεί την άποψή του, απ’ ό,τι συνηθίζαμε παλιότερα». Η γερμανική Generali διαθέτει 8 δις ευρώ σε κρατικά ομόλογα από την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία, ποσό που αντιστοιχεί στο 9% των επενδύσεων. Από αυτά μόνο τα 5 δις ευρώ προέρχονται από την Ιταλία.

Η επιχείρηση είχε ήδη στο πρώτο εξάμηνο απομειώσει κατά 50% τα ελληνικά ομόλογα, γεγονός που κόστισε 340 εκατ. ευρώ. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες επιπλέον επιβαρύνσεις θα προκύψουν», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Tόρστεν Ούτεχτ. «Αλλά δεν απομακρυνθήκαμε από το στόχο μας για το 2011». Η Generali επιδιώκει κέρδη μεταξύ 390 και 410 εκατ. ευρώ.

Η Generali Deutschland έχει ήδη αποφασίσει εδώ και καιρό να μην μειώσει το απόθεμα των ομολόγων των περιφερειακών χωρών, τόνισε ο Ούτεχτ. «Όπου το επιτρέψουν τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση του ισοζυγίου , θα πραγματοποιηθούν επίσης πωλήσεις, αλλά όχι σε ευρεία κλίμακα». Οι στρατηγικές hedging στο παρόν περιβάλλον είναι αδιανόητες. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ληφθούν τα σωστά πολιτικά μέτρα», πρόσθεσε ο ίδιος.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...