Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Σε περικύκλωση της Βουλής,... καλεί και το ΚΚΕ


Σε περικύκλωση της Βουλής καλεί και το ΚΚΕ

Για πρώτη φορά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα ενωθούν με τα υπόλοιπα συνδικάτα στις 20 Οκτωβρίου
Στόχος της περικύκλωσης είναι όσο γίνεται περισσότεροι βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.
Με στόχο να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο και, υπό τη λαϊκή πίεση, να έρθει και η πτώση της κυβέρνησης, το ΚΚΕ καλεί να μετατραπούν σε «λαϊκό ποτάμι» οι διαδηλώσεις της Τετάρτης, η περικύκλωση και ο αποκλεισμός της Βουλής την Πέμπτη. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα απηύθυνε έκκληση στον ελληνικό λαό να κινητοποιηθεί για να απορριφθεί «το πιο βάρβαρο πολυνομοσχέδιο» από τις αρχές του εικοστού αιώνα μέχρι σήμερα.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Οπως επεσήμανε η κυρία Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, η περικύκλωση και ο αποκλεισμός της Βουλής που έχει αποφασισθεί από τα συνδικάτα και στηρίζει το ΚΚΕ «δεν έχει καμιά σχέση με την παρεμπόδιση των βουλευτών να μπουν στη Βουλή». Εχει, όπως είπε, ένα και μοναδικό σκοπό: «Όσο γίνεται περισσότεροι βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Αυτό μας ενδιαφέρει. Γιατί αν ψηφιστεί αυτό θα έρθουν εύκολα και άλλα. Γιατί θα υπάρχει λαϊκή απογοήτευση, την οποία εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να την ενισχύσουμε. Αυτός είναι ο ρόλος του αποκλεισμού της Βουλής. Να προκύψει ένα πλειοψηφικό -όσο γίνεται περισσότερο- «ΟΧΙ». Και τότε η πτώση της κυβέρνησης θα έρθει κάτω από τη λαϊκή πίεση».

Η περικύκλωση και ο αποκλεισμός της Βουλής έχει αποφασιστεί από συνδικάτα, κατά το διήμερο της πανεργατικής γενικής απεργίας στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΜΕ προχωρά σε τέτοιου είδους κινητοποίηση, καλώντας την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 το πρωί και πορεία στη Βουλή ενώ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου σωματεία και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουν καλώντας «οργανωμένα, συντονισμένα» σε περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές, με προσυγκεντρώσεις στις 9.00 το πρωί στην Παλαιά Βουλή, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Σίνα, και στο Πολεμικό Μουσείο.

Η κυρία Παπαρήγα υπογράμμισε ότι εάν εκατομμύρια άνθρωποι περικυκλώσουν τη Βουλή και όλους τους σημαντικούς χώρους στην Ελλάδα, είναι δυνατό και εφικτό αυτό το πολυνομοσχέδιο να απορριφθεί. «Θα είναι μια σημαντική νίκη του λαού. Μπορεί να γίνει μια νέα αρχή αυτή την περίοδο για μια οργανωμένη αντεπίθεση που έχει ως στόχο, όχι μόνο την αλλαγή της μίας κυβέρνησης με μία άλλη, αλλά να έχει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Να έρθει πιο κοντά στην πραγματικότητα η εργατική λαϊκή εξουσία, η λαϊκή οικονομία, η αποδέσμευση από την ΕΕ», σημείωσε.

Το σύνθημα που πρέπει να υπερισχύσει σήμερα στο λαό , σύμφωνα με το ΚΚΕ, είναι: «Κάτω η κυβέρνηση, κάτω τα κόμματα που υπηρετούν το κεφάλαιο, τα μονοπώλια». Η κυρία Παπαρήγα μίλησε και για «τις αυταπάτες» που καλλιεργούν κόμματα τα οποία υποστηρίζουν, όπως σημείωσε, ότι μια προοδευτική κυβέρνηση προοδευτικών αριστερών δυνάμεων κάτω από τη σκέπη των μονοπωλίων και εντός των τειχών της ΕΕ, μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες. «Μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να μην αρέσει πάρα πολύ στην πλουτοκρατία αλλά της δίνει τον πολύτιμο χρόνο να επιστρέψει πολύ γρήγορα και να περάσει τα καινούργια της σχέδια, να διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό που τη συμφέρει», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Όποιο «κούρεμα» του χρέους και αν γίνει σημαίνει νέος φαύλος κύκλος, σύναψη νέων δανείων για να δώσουν τα χρήματα που έχασαν οι τράπεζες και όλο και χειρότερα μέτρα για τους εργαζόμενους. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Τόσο το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, όσο και η ΕΕ δεν είναι τόσο δυνατοί, όσο φαίνονται. Υπάρχουν πολλές ρωγμές. Είναι ρωγμές ακόμα και ο λαός δεν πρέπει να τις κλείσει, αλλά πρέπει να τις διευρύνει για να μπορέσει να τους ανατρέψει.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε ευρύτερες εργατικές λαϊκές μάζες, γιατί εκεί θα κριθεί η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης. Να συμβάλουμε, ώστε ο αγώνας του λαού να αποκτήσει νόημα και περιεχόμενο. Και με αυτή την έννοια λέμε ότι δίχως συστράτευση με το ΚΚΕ οι αγώνες δεν θα μπορούν να έχουν, είτε διαδοχικά είτε και απότομα, ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ζούμε μια περίοδο που κυριολεκτικά ισχύει «μαύρο ή άσπρο», δεν υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις. Ή θα ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων, ή θα αναπροσαρμοστεί, θα ανασυνταχθεί και θα καταφέρει να ελέγξει το κίνημα για αρκετά χρόνια».
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...