Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2011

Χίλαρι Κλίντον: «Οι ΗΠΑ θέλουν,... επανένωση της Κύπρου»


Χίλαρι Κλίντον: «Οι ΗΠΑ θέλουν επανένωση της Κύπρου» 

Υποστηρίζουν τις προσπάθειες για εξεύρεση συνολικής λύσης
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες για εξεύρεση συνολικής λύσης που θα «επανενώνει την Κύπρο» στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας μέσω διαπραγματεύσεων» αναφέρει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κυρία Χίλαρι Κλίντον, σε μήνυμά της με την ευκαιρία της 51ης επέτειου της ανεξαρτησίας της Κύπρου.
Η αρχηγός του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρίζει «απαραίτητες» τις απευθείας διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ανάμεσα στις δύο κοινότητες προτρέποντας παράλληλα «όλα τα μέρη» να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την επίλυση του κυπριακού.

Κάνει αναφορά στη μακρά ιστορία συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας, χαιρετίζοντας την «ισχυρή δέσμευση» που επέδειξε η Κύπρος σ΄ ότι αφορά στις σχέσεις της με την ΗΠΑ, γεγονός που, όπως σημειώνει, πρόσφατα κατέδειξε και η φιλοξενία τόσο Αμερικανών πολιτών όσο και άλλων που χρειάζονταν βοήθεια και «βρήκαν καταφύγιο» στην Κύπρο, λόγω της αναταραχής στη Μέση Ανατολή.

Η κυρία Χίλαρι Κλίντον εκφράζει επίσης προσδοκία για «περαιτέρω ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας» μεταξύ των δύο χωρών και προσβλέπει στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος «μεγαλύτερης ευημερίας και ειρήνης για αμφότερες τις χώρες μας».

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο κ. Δ. Χριστόφια απέστειλε και ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα.

Στη Λευκωσία αρχίζει σε λίγο νέος γύρος των απευθείας διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον Πρόεδρο Χριστόφια και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...