Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

Ρομπάι: ζητά δραστικά μέτρα,... από τους ευρωπαίους εταίρους


Ρομπάι: ζητά δραστικά μέτρα από τους ευρωπαίους εταίρους 

Με επιστολή του επισημαίνει την ανάγκη δραστικού χειρισμού των δημοσιονομικών
Πρόσκληση που μοιάζει με πολεμικό ανακοινωθέν απευθύνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπάι προς τους ηγέτες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι οποίοι θα παρευρεθούν στη Σύνοδο Κορυφής την προσεχή Κυριακή.

Το κείμενο ξεκινά χωρίς περιφράσεις: «η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται, η ανάπτυξη επιβραδύνεται λόγω και του προβλήματος χρέους το οποίο με τη σειρά του επιδρά αρνητικά στον τραπεζικό κλάδο».
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Ο Ρομπάι καλεί τους ευρωπαίους εταίρους να αντιμετωπίσουν με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων όχι μόνο τα δημοσιονομικά προβλήματα αλλά και την πρόκληση της διατηρήσιμης ανάπτυξης και της ανεργίας. Σημειώνει, άλλωστε, ότι συναφή προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και στην επικείμενη Σύνοδο των ηγετών του G20 στις Κάννες. Όπως αναφέρει η πρόσκληση τα ζητήματα της ενίσχυσης του τραπεζικού τομέα και του περαιτέρω συντονισμού των δημοσιονομικών πολιτικών θα συζητηθούν τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

«Γνωρίζετε όλοι ότι αντιμετωπίζουμε προκλήσεις που προκαλούν τρόμο» αναφέρει χαρακτηριστικά για να επισημάνει την ανάγκη κοινής δράσης και αποφασιστικών λύσεων και να εκφράσει την αισιοδοξία «η συνάντηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...