Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Σε αδιέξοδο οι ακτοπλοϊκές,... λόγω της απεργίας

Η συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ, φέρνει τις ακτοπλοϊκές αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο πτώχευσης.
Σε “αδιέξοδο” φέρνει τις ακτοπλοϊκές εταιρίες η συνέχιση της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μέχρι την Κυριακή το πρωί. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας συνεδρίασε χτες συζητώντας την σοβαρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον
κλάδο, συνεδρίαση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα.
Οι ακτοπλόοι θεωρούν ότι η απόφασή της ΠΝΟ, για συνεχείς απεργίες με αιτήματα που δεν αφορούν τη
Ψάχνεις για δουλειά...;
σχέση της με την εργοδοτική πλευρά αλλά με την πολιτεία, ουσιαστικά εξωθεί τις εταιρίες σε οικονομική κατάρρευση και τους ναυτικούς στην ανεργία. Όπως εκτιμούν παράγοντες της ακτοπλοΐας, η στάση των συνδικαλιστών της ΠΝΟ δεν είναι υπεύθυνη, ενώ εκφράζονται και αμφιβολίες για το κατά πόσο οι αποφάσεις της εκφράζουν το σύνολο των ναυτικών.
Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας 17 Οκτωβρίου, δηλαδή συμπληρώνονται σήμερα πέντε συνεχόμενες ημέρες, που τα πλοία μένουν ακινητοποιημένα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στις γραμμές της Αδριατικής.
Αν η απεργία συνεχισθεί μέχρι την Κυριακή, όπως έχει ήδη αποφασισθεί, οι ημέρες της απεργίας φθάνουν τις επτά, ενώ είναι άγνωστο ακόμη εάν θα συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις και την επόμενη εβδομάδα.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...