Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2011

Κάθε μήνας,... και χαράτσια


thumb


Σε μηνιαία βάση θα πέφτουν πλέον τα νέα χαράτσια. Πριν προλάβουμε να αποπληρώσουμε τα φετινά, πρέπει:
♦ Από τον Μάιο να αρχίσουμε να αποπληρώνουμε το χα­ράτσι της ΔΕΗ σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις.
♦ Από τον Ιούλιο να μπούμε στη διαδικασία εξόφλησης του εκκαθαριστικού, στο οποίο θα αποτυπωθούν τα μέτρα που αποκαλύφθηκαν τα ξημερώματα της Παρα­σκευής.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!


♦ Μέσα στο φθινόπωρο να αποπληρώσουμε και το πολυεκκαθαριστικό.
Με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, όλα τα φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύ­θεροι επαγγελματίες) καλούνται να σηκώσουν τριπλό βάρος.
1 Από την 1η Ιανουαρίου 2012 όλοι οι μισθοί θα υπο­στούν «κούρεμα». Το κούρεμα αυτό οφείλεται στην εφορία και είναι πρόσθετο σε αυτό που ενδεχομένως γίνεται στον μισθό ή στη σύνταξη (οι δημόσιοι υπάλλη­λοι φορτώνονται το νέο μισθολόγιο, οι συνταξιούχοι τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τις περικοπές από τις ατομικές και τις επιχειρησιακές συμβάσεις). Ο μισθός εργαζόμενου με δύο παιδιά θα μειωθεί έως και 30 ευρώ επιπλέον μόνο εξαιτίας της αλλαγής της φορολογικής κλίμακας.
2 Η νέα κλίμακα που παρουσιάστηκε θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2011. Κανονικά για τους μι­σθωτούς και τους συνταξιούχους ο φόρος εισοδήματος παρακρατείται από τον μισθό ή τη σύνταξη. Αυτό δεν θα συμβεί φέτος. Έτσι, με το εκκαθαριστικό του 2012 θα έρθει στο φως άλλο ένα πολύ μεγάλο χαράτσι: για παράδειγμα, όλα τα φυσικά πρόσωπα με δύο παιδιά θα πληρώσουν έως και 420 ευρώ επιπλέον φόρο λόγω των αλλαγών στα κλιμάκια αλλά και της μείωσης του αφορο­λογήτου.
3 Στο εκκαθαριστικό του 2012 θα φανούν και οι συνέπειες από την κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών. Ψαλίδι έχει μπει σε όλες τις εκπτώσεις: νοσοκομειακής περίθαλψης, ασφαλιστικών εισφορών, τόκων στεγαστικού δανείου, ενοικίου κύριας κατοικίας, φροντιστηρίων.
pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...