Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

Ρήγμα στους δικαστές,... για την αποχή από την έδρα


Ρήγμα στους δικαστές για την αποχή από την έδρα 

Για παραβίαση του Συντάγματος μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου
Ρήγμα και μεταξύ των δικαστικών ενώσεων για το θέμα της αποχής των δικαστών από τα καθήκοντά τους σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον υπουργό κ. Μ. Παπαϊωάννου στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υιοθετώντας τη θέση του υπουργπού, ο οποίος όπως δηλώνει στο «Βήμα» «δεν θα δεχθεί την ωμή παραβίαση του Συντάγματος που συνιστά η απεργία των δικαστών», οι εκπρόσωποι των ενώσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ν. Αγγελάρας και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κυρία Ιωάννα Καραγιαννοπούλου, αποδέχθηκαν την θέση ότι ο δικαστής δεν μπορεί να κατεβαίνει από την έδρα, απεργώντας.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Ετσι αν και δηλώνουν ότι συμπαρίστανται και συμμετέχουν στα κλασικά μισθολογικά αιτήματα των δικαστικών λειτουργών, οι δύο ενώσεις δεν συνυπέγραψαν την κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε με τις υπογραφές των εκπροσώπων των άλλων τεσσάρων δικαστικών ενώσεων που τάσσονται υπέρ της απεργίας.

Σε αυτές τις συνθήκες η συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης. Ο κ. Παπαϊωάννου τους δήλωσε ότι «άρχισε ένας γόνιμος διάλογος», αλλά όπως τους έκανε σαφές είναι διατεθειμένος «να συζητήσει τα πάντα εκτός από την παραβίαση του Συντάγματος».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χ. Αθανασίου, από την πλευρά του, δήλωσε επίσης ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί, αλλά υπερασπίστηκε την αποχή των συναδέλφων του, παρατηρώντας ότι με αυτό το μέσο οι δικαστές «εξακολουθούν να διεκδικούν τα μισθολογικά τους αιτήματα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Στο ίδιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων κ. Π. Μπρακουμάτσου, ο οποίος εμφανίστηκε πρόθυμος να καθήσει πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον υπουργό, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται συνάντηση των δικαστών και με τον υπουργο Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εν τω μεταξύ στις φυλακές, οι κρατούμενες του Καταστήματος Γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών έχουν προχωρήσει σε αποχή συσσιτίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των ειδικών φρουρών, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για τις περικοπές που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...