Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

Ρυθμίσεις δανείων από όλες τις τράπεζες,... με νομοθετική παρέμβαση


Ρυθμίσεις δανείων από όλες τις τράπεζες με νομοθετική παρέμβαση 

Λόγω εργασιακής εφεδρείας και νέου μισθολογίου
Προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) που θα προβλέπει τη ρύθμιση δανείων που έχουν χορηγήσει όλες οι εμπορικές τράπεζες σε εργαζομένους του δημοσίου που θα χάσουν μέρος του εισοδήματός τους λόγω της εργασιακής εφεδρείας και του νέου μισθολογίου.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι «μετά από συνεννόηση που έκανα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών 
Τραπεζών, τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, τον κ. Β. Ράπανο, θα προστεθεί στο νομοσχέδιο και ρητά μια πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία, με προγραμματική σύμβαση που θα συναφθεί ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, θα ρυθμίζονται τα θέματα που σχετίζονται με την διαδικασία εξυπηρέτησης και αποπληρωμής δανείων που έχουν λάβει πρόσωπα που υπάγονται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «για το κάθε πρόσωπο θα λαμβάνεται υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και η συνολική περιουσιακή κατάσταση. Αυτό θα προστεθεί και ρητά, ως ρύθμιση στο νομοσχέδιο».
tovima
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...