Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2011

«Ή θα τα κάνουμε όλα μαζί,... ή μας περιμένει συμφορά»


«Ή θα τα κάνουμε όλα μαζί ή μας περιμένει συμφορά»

Προάγγελος εξελίξεων φαίνεται να είναι το κοινό άρθρο - περέμβαση τριών κορυφαίων υπουργών, της κ. Διαμαντοπούλου και των κ.κ. Λοβέρδου και Ραγκούση, το οποίο απευθύνονται
τόσο στους πολίτες, όσο και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και αναφέρεται στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και το τι πρέπει να γίνει προκειμένου να εξέλθει η χώρα από την κρίση.


ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Στο άρθρο που αναρτήθηκε ταυτόχρονα σήμερα το πρωί στις προσωπικές ιστοσελίδες των τριών υπουργών αναφέρεται ότι "κατανοούμε απόλυτα τις τεράστιες αλλαγές στη ζωή του κάθε πολίτη και τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση στα δημόσια αγαθά. Παιδεία, Υγεία, Δημόσιες Μεταφορές αποτελούν τον πυρήνα της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, τον οποίο, μέσα στις δραματικές αυτές περιστάσεις, θα πρέπει να υπερασπιστούμε. Δυστυχώς, όμως, για να βγούμε στο κοινωνικό ξέφωτο του μέλλοντος, πρέπει να περάσουμε τις οδύνες του παρόντος" και προσθέτουν:" Ή θα τα κάνουμε όλα μαζί ή μας περιμένει συμφορά".
Παράλληλα τονίζουν ότι "οι πολιτικοσυνδικαλιστικές συστοιχίες που αναπτύχθηκαν με βάση το νόμο του "τυφλού τσαμπουκά" και της "ψευδο-αρχής" πως κερδίζει όποιος εκβιάζει πιέζοντας τους άλλους συμπολίτες του, εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να μην συνέβη τίποτα".
"Ακόμη δηλαδή και σήμερα", υπογραμμίζεται στο άρθρο, "που η Ελλάδα αγωνίζεται να μην γονατίσει, εκδηλώνονται αδικαιολόγητες και ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες κάποιες φορές στρέφονται ανοικτά και κατά της Δημοκρατίας".
Οι τρεις υπουργοί υπογραμμίζουν ότι "η ελληνική πολιτεία, άρα τόσο το κράτος όσο και η κοινωνία, θα βρει και πάλι τον εαυτό της. Θα καταφέρει να ξαναβρεί αυτό που έχασε, δηλαδή την κλασική για τις προηγμένες χώρες δυνατότητα να συνδυάζονται αρμονικά οι κοινωνικές διαμαρτυρίες και συγκρούσεις, με τη λειτουργία των κλασικών τομέων της κοινωνικής ζωής και του κράτους. Η προσπάθεια, όμως, πρέπει να συνεχιστεί από όλους και με μεγαλύτερη ένταση. Και βέβαια, πέραν από τις αναμφισβήτητες επιτυχίες σε διαρθρωτικές αλλαγές και στο δημοσιονομικό εξορθολογισμό υπήρξαν λάθη, παραλείψεις και κυρίως καθυστερήσεις. Οι καθυστερήσεις αυτές μας ταλαιπώρησαν και δεν υπάρχει πια καμία πολυτέλεια να τις ανεχτούμε. Ο συντεχνιασμός είναι ο αντίπαλος. Όπως αντίπαλοι είναι και όσοι αντιδρούν χλιαρά και για το "θεαθήναι".
«Ή θα τα κάνουμε όλα μαζί ή μας περιμένει συμφορά»
Ταυτόχρονα, στέλνουν σαφές μήνυμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι: "Σε ό,τι αφορά στις κρίσιμες επόμενες ημέρες, όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τις δύσκολες μάχες τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία και με την ενότητά μας αυτή να εξοπλίσουμε τον πρωθυπουργό, που θα διαπραγματευτεί την τελική και οριστική λύση για τη χώρα μας στο πλαίσιο της ΕΕ".
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...