Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2011

Γ. Παπανδρέου στην ΓΑΔΑ: «Μη χαριστείτε,... σε κανέναν»


Γ. Παπανδρέου στην ΓΑΔΑ: «Μη χαριστείτε σε κανέναν» 

Διαμαρτυρίες από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών
Μη χαριστείτε σε κανέναν, αυτό είναι το αίσθημα δικαίου που ζητά ο ελληνικός λαός, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στα στελέχη της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ.

Ο κ. Παπανδρέου ενημερώνεται για το έργο της υπηρεσίας και συνεχάρη τα στελέχη της για τις προσπάθειες που καταβάλλουν.


Ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του, ενημερώθηκε για τις έρευνες της  ΕΛ.ΑΣ. για  υποθέσεις φοροδιαφυγής από το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά και για το ηλεκτρονικό έγκλημα. Ενημέρωση έγινε από τους αστυνομικούς και για τις προσπάθειές τους στους τομείς της προστασίας των παιδιών, τα οποία εισέρχονται σε  ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και της δράσης των κυκλωμάτων  παιδόφιλων.

Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό ότι από τις αρχές Αυγούστου το τηλεφωνικό κέντρο της Οικονομικής  Αστυνομίας έχει συγκεντρώσει περίπου 5.000 καταγγελίες για υποθέσεις μη έκδοσης τιμολογίων και αποδείξεων και άλλες παραβάσεις, ενώ έχει σχηματίσει μέχρι τώρα 107 δικογραφίες.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε ακόμη για τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων κατά του παρεμπορίου, ο τζίρος του οποίου υπολογίζεται στα 25 δις ετησίως.

Από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, σύμφωνα με την ενημέρωση, έχουν αποτραπεί μέχρι σήμερα 226 αυτοκτονίες.

Ωστόσο ένστολοι αστυνομικοί που διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις μειώσεις των μισθών είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνάδελφοί τους δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ο κ. Παπανδρέου και παρέμειναν συγκεντρωμένοι στην Οδό Φειδιππίδου 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα κάνουν συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα αρχηγεία των τριών Σωμάτων Ασφαλείας τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ομοσπονδιών του προσωπικού, με αφορμή την... Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων.

Οπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση επέλεξαν για την κινητοποίηση τους την ημέρα αυτή «δεδομένου ότι οι κυβερνώντες και οι δανειστές τους προχωρούν ακάθεκτοι σε νέες "σφαγές των αμνών", χωρίς να υπολογίζουν ότι η ισοπεδωτική τους πολιτική ξεπερνά τα όρια ανοχής και αντοχής της ανθρώπινης φύσης και υπόστασης. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μας φέρονται ως ''πρόβατα επί σφαγή'', καταπατώντας κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2012 , «και με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση δυο ετών από τις εκλογές του 2009, από τις οποίες προέκυψε η τότε πολλά υποσχόμενη σημερινή μας Κυβέρνηση, προκειμένου να αναδείξουμε τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα τα δύο τελευταία χρόνια και υπενθυμίζοντάς της τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και εξαγγελίες».

Επίσης οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών σε όλη τη χώρα από την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, προχωρούν σε 48ωρη απεργία με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρηση.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, ενώ προγραμματίζουν αποκλεισμό της πύλης των φυλακών Κορυδαλλού από τις 7 έως τις 10 το πρωί καθώς «αντιστεκόμαστε στην απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους».

  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...