Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2011

Παπαρήγα: Προαποφασισμένες,... και 200.000 οι απολύσεις στο Δημόσιο


Παπαρήγα: Προαποφασισμένες και 200.000 οι απολύσεις στο Δημόσιο 

Απηύθυνε πρόσκληση συμπόρευσης ιδιαίτερα στους οπαδούς του ΠαΣοΚ
Ιστορική ευκαιρία ως προς την ανάπτυξη ενός ενιαίου εργατοϋπαλληλικού κινήματος θεωρεί τις απολύσεις, την εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών η ΓΓ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Μιλώντας σε συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό το κίνημα όχι μόνο θα αντισταθεί, αλλά και θα βάλει πλώρη για ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Με αφορμή την απεργία που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, η ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε ότι πρέπει «να στενάξει η Ελλάδα», καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή.

Η κυρία Παπαρήγα προέβλεψε ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο θα ξεπεράσουν τις 200.000 υπαλλήλους και απηύθυνε πρόσκληση στους οπαδούς των άλλων κομμάτων –και ιδιαίτερα στους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος– να συμπορευθούν με το ΚΚΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι έχουν να φοβηθούν πλέον;».

Περιγράφοντας την πολιτική του ΚΚΕ στον δημόσιο τομέα η κυρία Παπαρήγα είπε ότι οι απολύσεις είχαν προαποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια, έχουν γίνει ήδη σε άλλες χώρες, αλλά στην Ελλάδα γίνονται με καθυστέρηση λόγω των αντιστάσεων που αναπτύχθηκαν, με καθοριστική, όπως είπε, τη συμβολή του ΚΚΕ.

Η κυρία Παπαρήγα κάλεσε τους κομμουνιστές αλλά και τους εργαζόμενους «να ξεβολευτούν» και να μην αναμένουν ένα επίδομα ή μια αυξησούλα να λύσει τα προβλήματα. Οπως σημείωσε, τώρα που η κατάσταση πάει χειρότερα είναι ανάγκη να αναπτυχθούν νέες μορφές πάλης από τα κάτω και κυρίως να ξεπεραστούν οι διαχωρισμοί δημόσιου - ιδιωτικού τομέα.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...