Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011

Μύθοι και αλήθειες,... για τον καφέ

Μάθετε τα οφέλη και τις βλαβερές συνέπειες από την κατανάλωση καφέ
Είναι, ίσως, το διασημότερο ρόφημα στον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν το ξεκίνημα της ημέρας τους χωρίς μια κούπα καφέ. Πόσο βλαβερή, όμως, είναι η καφεΐνη για τον οργανισμό μας;
Μύθοι κι αλήθειες γύρω από την
κατανάλωση καφέ
Η καφεΐνη είναι εθιστική. Υπάρχει μια μορφή εθισμού στην καφεΐνη, όχι όμως όπως στην νικοτίνη . Η συχνή κατανάλωση καφέ, και κυρίως οι μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες σε κάποιους ανθρώπους Τα
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, κόπωση, δυσκολία συγκέντρωσης, ναυτία, και πόνος στους μυς.
Ποια είναι η «ιδανική» ημερήσια κατανάλωση καφεΐνης; Μεταξύ 200 mg και 300 mg καφεΐνης, ανά ημέρα. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε δύο έως τρία φλιτζάνια καφέ, και θεωρείται ασφαλής για τους περισσότερους ενήλικες.
Η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων παθήσεων; Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για το διαβήτη, τη χολολιθίαση, τη νόσο του Πάρκινσον, καθώς και ηπατικές νόσους. Παρά τις μελέτες αυτές, όμως, οι γιατροί δεν συνιστούν την κατανάλωση καφεΐνης, ως μέσο για τη μείωση των κινδύνων των παραπάνω νόσων.
Καφεΐνη και εγκυμοσύνη. Υπάρχουν αντικρουόμενες έρευνες σχετικά με την καφεΐνη και την εγκυμοσύνη, αλλά οι ειδικοί συνιστούν στις έγκυες γυναίκες να περιορίσουν την κατανάλωση της καφεΐνης.

www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά. 

Οι μητέρες μεταφέρουν την καφεΐνη στα μωρά τους κατά το θηλασμό; Τα μωρά, μπορούν να πάρουν πραγματικά μια ποσότητα καφεΐνης, από το γάλα της μητέρας τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, «Ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί δεν είναι πιθανό να βλάψει το μωρό σας, αλλά η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως η νευρικότητα, ευερεθιστότητα, και διαταραχές ύπνου.»
Πόσο χρόνο διαρκεί η επίδραση της καφεΐνης; Χρειάζονται 5 έως 6 ώρες, για τον ανθρώπινο οργανισμό, να εξάλειψει, μόνο το μισό της ποσότητος καφεΐνης από ένα φλιτζάνι καφέ. Αυτός είναι ο λόγος που ένα φλιτζάνι καφέ το απόγευμα, μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μας. Σε ανθρώπους που είναι πιο ευαίσθητοι στην καφεΐνη, τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν ακόμα περισσότερο.
Η καφεΐνη μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του άγχους. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ, οι πάσχοντες από αγχώδεις διαταραχές, πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση καφέ( καφεΐνη), διότι μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα που έχουν όπως ,υπερβολική ανησυχία και ένταση.
Η καφεΐνη μπορεί να μας βοηθήσει όταν είμαστε σε κατάσταση μέθης; Σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση, η καφεΐνη δεν θα βοηθήσει όποιον είναι σε κατάσταση μέθης να γίνει νηφάλιος.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...