Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011

Αιτίες... υπεράνω πάσης υποψίας,... που μας προκαλούν πόνους

Ορισμένες καθημερινές μας επιλογές που μπορούν να μας προκαλέσουν έντονους πόνους
Δεν είναι λίγες οι φορές που υποφέρουμε, ακόμη και από έντονους πόνους, και αγνοούμε την αιτία. Όπως υποστηρίζουν επιστήμονες από την πανεπιστημιακή κλινική του Cleveland της Florida, αιτίες είναι πολλές φορές, μικρές καθημερινές
μας κινήσεις και επιλογές, που αν και υπεράνω πάσης υποψίας μπορούν να μας προκαλέσουν πόνους, συχνά ιδιαίτερα έντονους κι επίμονους.
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
Σανδάλια και σαγιονάρες. Τα σανδάλια και οι σαγιονάρες με σόλες από αφρολέξ, αν και θεωρούνται άνετα, δεν παρέχουν τη σωστή στήριξη στο πόδι μας με αποτέλεσμα να μας προκαλούν πόνους στα πόδια, τους αστραγάλους αλλά και τα γόνατα. Η λύση είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η επιλογή σωστών και ορθοπεδικών υποδημάτων.
Smartphones και κινητά τηλέφωνα. Η υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων, ιδιαίτερα τύπου smartphone, με την ταχεία πληκτρολόγηση, επιβαρύνει τους αντίχειρες και μπορεί να προκαλέσει τενοντίτιδες, ακόμη και αρθρίτιδες σε βάθος χρόνου.
Το πορτοφόλι μας. Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να έχουν το πορτοφόλι τους στην τσέπη του παντελονιού τους. Μπορεί αυτή η επιλογή να διαφυλάσσει το πορτοφόλι μας αλλά όχι και την υγεία μας. Η θέση αυτή του πορτοφολιού, ειδικά όταν καθόμαστε ή οδηγούμε, ερεθίζει το ισχιακό νεύρο προκαλώντας έντονους πόνους στο πόδι.
Οδήγηση. Η λάθος στάση και θέση του καθίσματος κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορεί να προκαλέσει πόνους στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη.
Το τυρί. Η αγαπημένη γεύση πολλών εξ ημών μπορεί να είναι η αιτία για έντονους πονοκεφάλους. Τυριά πολυετούς ωρίμανσης όπως η παρμεζάνα, το cheddar και το ροκφόρ περιέχουν υψηλές ποσότητες τυραμίνης που ενοχοποιούνται για την πρόκληση πονοκεφάλων.
Το μωρό σας. Όσο ευχάριστο είναι το συναίσθημα να σηκώνουμε ένα μωρό στην αγκαλιά μας, τόσο επιβαρυντικό μπορεί να είναι για τους καρπούς και γενικά τις αρθρώσεις των χεριών μας. Μοιράστε σωστά το βάρος και στα δυο χέρια και χρησιμοποιήστε όλους τους μύες του χεριού για να πάρετε αγκαλιά το μικρό σας.

www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Η τσάντα του laptop. Συνήθως βάζουμε το χερούλι της τσάντας του φορητού υπολογιστή στον ένα ώμο με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε τη μια πλευρά του σώματός μας. Είναι προτιμότερη η χρήση σακιδίου πλάτης, ώστε το βάρος να καταμερίζεται εξίσου. Ειδάλλως, μην ξεχνάτε να αλλάζετε συχνά ώμο εάν κρατάτε την τσάντα για αρκετές ώρες.
Οι έντονες μυρωδιές. Ακόμη και τα ευχάριστα αρώματα και κολώνιες, εάν είναι έντονα μπορούν να προκαλέσουν έντονους πονοκεφάλους. Περιορίστε την ποσότητα του αρώματος που φοράτε και ελέγξτε ποιες μυρωδιές σας ενοχλούν για να τις αποφεύγετε.
Η παράβλεψη γευμάτων. Όταν χάνουμε ένα γεύμα τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα μειώνονται σημαντικά με αποτέλεσμα να έχουμε έντονους πονοκεφάλους και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα, όπως έντονη εφίδρωση, προτού καταλάβουμε ότι πεινάμε.
Πόνοι στα μάτια. Πολλές φορές, μικρά προβλήματα και αλλοιώσεις στην όρασή μας περνούν απαρατήρητα και χωρίς διάγνωση. Ωστόσο, μπορούν να προκαλέσουν κεφαλαλγίες, πόνους στα μάτια και αίσθημα δυσφορίας.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...