Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2011

Τα βίαια παιχνίδια,... μειώνουν την εγκληματικότητα

Πολλές φορές στην επιστήμη η μία έρευνα αναιρεί κάποιες άλλες. Η συγκεκριμένη, πανεπιστημίου του Τέξας, έρχεται να αποδείξει πως τα βίαια παιχνίδια στον υπολογιστή μειώνουν την εγκληματικότητα
Οι περισσότεροι ερευνητές και κοινωνιολόγοι υποστηρίζουν πως τα βίαια βιντεοπαιχνίδια προκαλούν εκτός από εξάρτηση και έξαρση της βίας. Κάποιοι μάλιστα έχουν φτάσει
στο σημείο να υποστηρίζουν πως σχετίζονται και με περιστατικά όπως πυροβολισμοί σε σχολεία, κολέγια και άλλα.
Ωστόσο, αυτό που ισχυρίζονται τρεις επιστήμονες από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας και από το πανεπιστήμιο Baylor του Τέξας, είναι ότι μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
Δηλαδή, οι χρήστες των video games είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι με το να σκοτώνουν σε έναν εικονικό κόσμο, εκτονώνονται εκεί και δεν έχουν ούτε όρεξη ούτε χρόνο για να κάνουν κάτι αντίστοιχο και στην πραγματικότητα.
Βέβαια, από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι παραδέχονται ότι τα βίαια παιχνίδια μπορεί να προκαλέσουν έξαρση της επιθετικής συμπεριφοράς, ισχυρίζονται όμως ότι αυτό δεν αποδεικνύει ότι πράγματι υπάρχει έξαρση της βίας και των εγκληματικών ενεργειών.
Όπως λένε μάλιστα ενδεικτικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι κάθε φορά που κυκλοφορούν στην αγορά νέα βίαια video games, αντί να αυξάνονται οι εγκληματικές πράξεις, μειώνονται, καθώς οι χρήστες δεν έχουν χρόνο να προβούν σε βίαιες ενέργειες.
 
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...