Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2011

Μια φορά την εβδομάδα,... εκτός Ελλάδος ο Παπανδρέου

Μέσα σε 729 ημέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου απουσίαζε στο εξωτερικό σε ταξίδια και πολιτικές συναντήσεις τις 115 μέρες. Ο πρωθυπουργός αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στις επαφές με αρχηγούς άλλων κρατών
Μια μέρα δηλαδή στις επτά από την επομένη ημέρα των εκλογών του 2009  ο πρωθυπουργός ήταν εκτός Ελλάδος, όπως αναφέρει το
igraphics.gr.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, "από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ανάληψης της εξουσίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμη και προεκλογικά, είχε διαφανεί η τάση του Γ. Παπανδρέου να αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα σε επαφές και συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και πολιτικά πρόσωπα στο εξωτερικό".
Και συνεχίζει σημειώνοντας πως στο απόγειο της προεκλογικής εκστρατείας, δέκα μόλις ημέρες πριν την κρίσιμη ημέρα των εκλογών, ο Γ. Παπανδρέου εγκατέλειψε την Ελλάδα προκειμένου να μεταβεί στη Νέα Υόρκη και να προεδρεύσει σε συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Παράλληλα, πέντε μόλις ημέρες από τα αποτελέσματα της 4ης Οκτωβρίου 2009, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, υπό την παράλληλη ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, έσπευσε να παραστεί στην άτυπη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.
Έκτοτε, έχοντας μεσολαβήσει 2 χρόνια, η τάση φαίνεται πως  μετεξελίχθηκε σε κανόνα αφού έχει καταγράψει  δεκάδες χιλιάδες μίλια στο ενεργητικό του, με βασικούς προορισμούς τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.
Ωστόσο, το γεγονός αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα πως έχει προκαλεί αντικρουόμενες αντιδράσεις, καθώς κατά άλλους, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, αποτελεί αιτία προβλημάτων συντονισμού και εύρυθμης κυβερνητικής λειτουργίας, ενώ κατά άλλους αποτελεί δείγμα διαρκούς κινητοποίησης και διεθνούς συντονισμού, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ελληνικής οικονομικής κρίσης και των συνακόλουθων αλυσιδωτών επιδράσεων στην ευρωζώνη και τις διεθνείς οικονομίες.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...