Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2011

Νέα μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης,... προανήγγειλε ο Λοβέρδος

Στο μισό αναμένεται να μειωθούν οι κλινικές στα νοσοκομεία, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μέτρο που προέβλεπε και Προεδρικό Διάταγμα του Γεννηματά. Παράλληλα, όπως τόνισε ο ίδιος, η φαρμακευτική δαπάνη το 2013 θα μειωθεί τόσο, ώστε να φτάσει τη δαπάνη του 2004.


Στο μεταξύ ο κ. Λοβέρδος δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε διακρατική συμφωνία με τη Δανία στην περίπτωση που ενστάσεις και δικολαβίες παρακωλύουν τη διαδικασία για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της φαρμακευτικής δαπάνης και τον περιορισμός της με στόχο να φτάσει στα επίπεδα του 2004 του 2013.
 Κατά τη διάρκεια του απολογιστικού έργου πεπραγμένων του έτους, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως ανέλαβε την ευθύνη της υγεία στη χώρα, σε μία συγκυρία δύσκολη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Παρόλα αυτά μέσω μίας σειρά μέτρων (διοικητική ένωση νοσοκομείων, ενιαίο Ταμείο, συρρίκνωση σπατάλης νοσοκομείων κ.ά.) κατάφερε να κατοχυρώσει την κοινωνική αρχή ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στη δημόσια υγεία. 
Αύριο, στο Υπουργικό Συμβούλιο θα γίνει η πρώτη ανάγνωση του σχεδίου νόμου για το νέο σύστημα των πτυχιούχων γιατρών στην απόκτηση ιατρικής ειδικότητα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΘΑ ΚΑΪΤΑΝΙΔΗ, mkaitanidi@dolnet.gr


tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...