Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2011

Συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά,... το απόγευμα της Τρίτης


Συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά το απόγευμα της Τρίτης 

Την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής επισήμανε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών θα προβεί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου όπως έκανε γνωστό λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος.

 
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Συγκεκριμένα  την Τρίτη το απόγευμα στις 7 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά.  Θα επακολουθήσουν συναντήσεις και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς

Σε ερώτηση του Βήματος αν ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την περίπτωση να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν συζητήθηκε τέτοιο θέμα.

Την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου επισήμανε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι της Δευτέρας. Κάλεσε όλους τους παράγοντες της πολιτικής ζωής να επιδείξουν αίσθημα ενότητας. Στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ενώ την Τρίτη συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

«Θέλουμε να πάμε με το κεφάλι ψηλά στις διαπραγματεύσεις» είπε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου μπαίνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια.  Η συνάντησή τους άρχισε στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας και διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα.

«Είναι μια κρίσιμη εβδομάδα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη και είναι σημαντικό να δώσουμε αίσθημα ενότητας» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός επέμεινε στο αίσθημα ενότητας συμπληρώνοντας ότι «όλοι οι πολιτικοί παράγοντες να δείξουμε ότι θέλουμε τις αλλαγές για να πάμε με το κεφάλι ψηλά στις διαπραγματεύσεις».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα όχι μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά σε όλη την Ευρώπη και ζήτησε να μπει τέλος σε αυτή την ανασφάλεια.

Χτίζουμε πάνω στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, για να υπάρξει ξανά ανάπτυξη.

Αυτή τη μάχη τη δίνουμε όλοι, για να βγάλουμε ξανά την Ελλάδα ασπροπρόσωπη, συμπλήρωσε και ζήτησε αρραγές μέτωπο από όλες τις δυνάμεις της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφενός για να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις συναντήσεις που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους Γιούκερ- Ρομπάι αλλά και για τις εξελίξεις εν όψει της κρίσιμης εβδομάδας με τη Σύνοδο Κορυφής όπου θα αποφασισθεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ενώ την Τρίτη συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα μετά τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...