Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Ο Antonio Banderas αποκαλύπτει,... τα μυστικά των γυναικών


Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας φιλοξενεί την έκθεση «Secretos sobre negro», με φωτογραφικά έργα από τον φακό του Antonio Banderas.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Ο Antonio Banderas μας εκπλήσσει ξανά, αυτή τη φορά με μια φωτογραφική κάμερα στο χέρι. Ο Ισπανός ηθοποιός εξερευνά μια διαφορετική πλευρά της καλλιτεχνικής του ταυτότητας και παρουσιάζει την προσωπική του άποψη για τον συναρπαστικό γυναικείο κόσμο, μέσα από μια μοναδικά αρσενική προοπτική.
Η ιδιαίτερη φωτογραφική του έκθεση φιλοξενείται στο Ινστιτούτο Θερβάντες από τις 17 Οκτωβρίου, υπό τον τίτλο «Secretos sobre negro». Το εγχείρημα είναι βασισμένο στην ιδέα του επαναπροσδιορισμού των κλασικών, αρσενικών στερεοτύπων. Αποτελείται από 23 στιγμιότυπα, στα οποία ο ρόλος της γυναίκας είναι κυρίαρχος.
Με μια πεισματική έμφαση στην έμφυτη ικανότητα των γυναικών στην αποπλάνηση, ο Antonio πειραματίζεται με τα στερεότυπα και τα σύμβολα και κατακερματίζει κάθε κανόνα συμπεριφοράς, προκειμένου να παρουσιάσει μια νέα μορφή αρσενικού, όπου η γυναίκα παίρνει τον έλεγχο και όλα τα δεδομένα τίθενται υπό αμφισβήτηση. Για τον Antonio, η γυναίκα είναι το μέλλον του άνδρα.
Η Carmen, ο Don Juan Tenorio, η Γυμνή Maja και ο Κουρέας της Σεβίλλης είναι κάποιοι χαρακτήρες, των οποίων η κληρονομιά επανεξετάζεται μέσα από τη νέα οπτική του Banderas για την αρρενωπότητα. «Αφεθείτε», μοιάζει να λέει στους άντρες, «παραδοθείτε στην αποπλάνηση και υποκύψτε σε αυτήν την συναρπαστική αλλαγή ρόλων».
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί και το νέο άρωμα του Antonio Banderas «The Golden Secret», με το οποίο ο καλλιτέχνης παραδίδει μαθήματα αισθησιασμού, πάθους και έμφυτης κομψότητας.
Πληροφορίες: Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, διάρκεια έκθεσης Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου έως και Σάββατο 22, Οκτωβρίου, ώρες λειτουργίας της έκθεσης Δευτέρα – Σάββατο 10.00-13.30 & 16:00-20:00, είσοδος ελεύθερη.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...