Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2011

Έρχεται η πιο φθηνή ταμπλέτα,... από το Amazon



Μόνο 199 δολάρια θα κοστίζει η ταμπλέτα της Kindle της Amazon, που παρουσίασε σήμερα ο Jeff Bezos, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η «Kindle Fire», όπως ονομάζεται έχει οθόνη 7 ιντσών, είναι ελαφρύτερη από τις άλλες ταμπλέτες και «τρέχει» με ειδικά προσαρμοσμένο λειτουργικό Android.


Η νέα ταμπλέτα θα διαθέτει οθόνη αφής, ειδική έκδοση λογισμικού Android της Google, θα έχει άμεση πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon και θα μπορεί να συνδέεται στο Ιντερνετ ώστε να αναπαράγει ταινίες και μουσική μέσα από δίκτυο.
Είναι εφοδιασμένη με κάμερα και μικρόφωνο, αλλά δεν διατείθεται σε έκδοση 3G για αυτόνομη σύνδεση στο Internet, αλλά συνδέεται μόνο με Wi-fi.
Επίσης, στα 199 δολάρια θα περιλαμβάνονται ως προσφορά 30 ημέρες δωρεάν συνδρομής στο «Amazon Prime», αλλά και η δυνατότητα ετήσιου πακέτου για παρακολούθηση ταινιών με την ειδική τιμή των 79 δολαρίων.
Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες για το νέο προϊόν γίνονται δεκτές από σήμερα, αλλά η αποστολή του εμπορεύματος θα γίνει μετά τις 15 Νοεμβρίου.
Στην ίδια εκδήλωση παρουσίασε και το «Kindle Touch», μια νέα συσκευή ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, η οποία δεν έχει πλέον πληκτρολόγιο και ξεκινά από τα 99 δολάρια, καθώς επίσης και μια βασική έκδοση του Kindle που θα τιμάται μόλις 79 δολάρια.

«Πρόκειται για κορυφαίες συσκευές σε καθόλου κορυφαίες τιμές. Θα πουλήσουμε εκατομμύρια» δήλωσε ο Bezos.
Αναλυτές διαβλέπουν πως η ταμπλέτα της Amazon θα αποτελέσει την πιο επικίνδυνη πρόκληση σε ένα τομέα που κυριαρχεί με διαφορά η Apple, καθώς ήδη έχουν πωληθεί αρκετά εκατομμύρια iPad σε όλο τον κόσμο.
Μέχρι σήμερα Βlackberry, Ηewlett Packard και Samsung προσπάθησαν, με το λογισμικό Android της Google να πάρουν σημαντικό μερίδιο αγοράς από το iPad, αλλά δεν τα κατάφεραν όσο καλά το επιθυμούσαν.
Αναλυτής από την «Forrester Research» αναφέρει πως η Amazon «επιτίθεται στην Apple όπως έκανε ο Δαυίδ με τον Γολιάθ. Σιγά, σιγά. Η εταιρεία του Jeff Bezos έχει τη διάθεση να πουλήσει hardware έστω και με ζημιές, ωστόσο, στηρίζεται στο ισχυρό όνομα που έχει στην αγορά, το περιεχόμενο καθώς και την υποδομή της σε υπηρεσίες cloud».
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...