Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2011

«Σήκωσε» 4,5 εκ.,... € από Κέντρο Παιδιών


«Σήκωσε» 4,5 εκ. € από Κέντρο Παιδιών

Η υπάλληλος του Κέντρου Προστασίας Παιδιών που καταχράστηκε τεράστια ποσά προδόθηκε από την προτίμησή της στα
ακριβά ακίνητα και στην υπερπολυτελή ζωή

Αδειασε τα ταμεία του ΚΕΠΕΠ (Κέντρο Προστασίας Παιδιών) Καρδίτσας και επένδυσε τα υπεξαιρεμένα χρήματα σε ακίνητα στην Καρδίτσα και στη Χαλκιδική, αλλά και σε σκάφος αναψυχής.
Η πολυτελής ζωή της υπαλλήλου δεν προβλημάτισε κανέναν από τη διοίκηση του ιδρύματος και χρειάστηκε ένα τυχαίο περιστατικό για να αποκαλυφθεί η μεγάλη απάτη με την υπεξαίρεση τεράστιων χρηματικών ποσών από τις εισφορές των ταμείων για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Ο αρχικός έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας έδειξε πως η υπάλληλος καταχράστηκε 1.300.000 ευρώ, σήμερα το ποσό έφτασε στα 4.500.000 ευρώ και ο έλεγχος συνεχίζεται.
Η πρώην -πλέον- υπάλληλος καταδικάστηκε τις προηγούμενες μέρες από το Τριμελές Κακουργιοδικείο Λάρισας σε φυλάκιση 24 χρόνων για υπεξαίρεση ποσού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δεν εμφανίστηκε κανένας μάρτυρας υπεράσπισής της στο δικαστήριο.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι ελεγκτές ανέφεραν πως συνεχίζουν την έρευνά τους και μέχρι σήμερα το ποσό του λείπει από τα ταμεία του ιδρύματος είναι 4,5 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να αυξηθεί και άλλο.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση εξετάστηκε μόνο για το 1.300.000 ευρώ, καθώς υπήρχε κίνδυνος συμπλήρωσης του 18μηνου και αποφυλάκισης της κατηγορουμένης, η οποία μετά τη δίκη, επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού.
Το επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλες δίκες για την υπεξαίρεση δωρεών και για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ηδη ωστόσο έχουν δεσμευτεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ίδιας και της οικογένειάς της, μεταξύ των οποίων ακίνητα σε Καρδίτσα και Χαλκιδική, ένα σκάφος, αλλά και καταθέσεις.
Το μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στο ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας τον Σεπτέμβριο του 2009 όταν η διευθύντρια ανακάλυψε πως μια επιταγή 30.000 ευρώ δεν είχε κατατεθεί στο λογαριασμό του ιδρύματος.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος δήλωσε πως τα χρήματα θα κατατεθούν την επόμενη μέρα και η διοίκηση αποφάσισε να ξεκινήσει εξονυχιστικό έλεγχο, ζητώντας και τη συνδρομή ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας του υπουργείου Υγείας. Ο έλεγχος αφορούσε αρχικά τα έτη 2003-2009 και στη συνέχεια επεκτάθηκε από το 1990 ως το 2009. Η υπεξαίρεση γινόταν σε τακτικά χρονικά διαστήματα και αφορούσε την είσπραξη των ποσών που έστελναν τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ-τότε, ΤΥΔΚΥ, κ.ά.) για την περίθαλψη και τα νοσήλια των παιδιών.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...