Τετάρτη, Αυγούστου 17, 2011

Δεν ικανοποιεί τις αγορές η συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί


Η χθεσινή συνάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί δεν
φαίνεται να ικανοποιεί τους επενδυτές και να καθησυχάζει τις αγορές.
Έτσι με αρνητικό πρόσημο αναμένεται να κινηθεί το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, ακολουθώντας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.  Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί συμφώνησαν σε συνάντησή τους στο Παρίσι αργά την Τρίτη να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις τον Σεπτέμβριο για την επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και για κοινή οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν την κρίση χρέους που πλήττει το ευρώ.
Αναφερόμενοι πάντως στην έκδοση κοινού ευρωομολόγου και οι δύο ηγέτες ξεκαθάρισαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα και ότι δεν θα έλυνε το πρόβλημα.
"Το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης δεν φαίνεται να ικανοποιεί τις αγορές και μια συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο θα μπορούσε να αναμένεται", ανέφερε η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG) στο πρωινό της σχόλιο.
Ο γενικός δείκτης έκλεισε την Τρίτη με κέρδη 2,16% στις 1.012,52 μονάδες μετά την πτώση 6,7% περίπου την περασμένη εβδομάδα, με την αξία των συναλλαγών όμως να διαμορφώνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, προσεγγίζοντας τα 47,7 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με απώλειες.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε 0,3%, η Φρανκφούρτη 1,3%, το Λονδίνο 0,9% και το Παρίσι 0,50%.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...