Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2011

Παπανδρέου: «Είμαστε στην αρχή,...( !!! ) των βαθύτερων αλλαγών στη χώρα μας»


Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε χθες το υπουργικό συμβούλιο, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε έκδηλος ο προβληματισμός για τις καθυστερήσεις όσον αφορά τόσο στις αποκρατικοποιήσεις, όσο και στην παραγωγή κυβερνητικού έργου.

Εδώ και δύο χρόνια «σβήνουμε τη φωτιά που άλλοι άναψαν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου και μίλησε για εύκολη κριτική που ασκείται από όσους θέλουν να ξεχαστεί πού βρισκόταν η Ελλάδα πριν από δύο χρόνια.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης και όλα τα κυβερνητικά στελέχη να χτυπάνε «αλύπητα την προπαγάνδα που παρακάμπτει εντελώς τις ευθύνες των εμπρηστών και στοχοποιεί εμάς, ότι δήθεν δεν σβήνουμε πιο γρήγορα τη φωτιά».
Εμείς, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, «πατήσαμε φρένο μπροστά στην καταστροφή, στην οποία άλλοι οδηγούσαν τη χώρα».
Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή και πριν το μνημόνιο, η κυβέρνηση πήρε δύσκολες αποφάσεις, όπως η κατάργηση των stage, η δραστική μείωση των συμβασιούχων και να περνούν όλες οι προσλήψεις από το ΑΣΕΠ. Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, ακόμα «είμαστε στην αρχή των βαθύτερων αλλαγών στη χώρα μας».
Παραδέχθηκε ότι υπό το κράτος της πίεσης γίνονται και λάθη, υπάρχουν και καθυστερήσεις, αλλά αυτή η κυβέρνηση τουλάχιστον κινείται και παίρνει αποφάσεις.
Σχετικά με την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για το αν διαπραγματεύεται ή όχι, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι έχουν γίνει σκληρές και επιτυχημένες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, οι οποίες οδήγησαν στις αποφάσεις του Μαρτίου 2011 και της 21ης Ιουλίου.
 Ο πρωθυπουργός απέρριψε κάθε ιδέα να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί το έλλειμμα. «Πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε» για τα ελλείμματα, ανέφερε και πρόσθεσε ότι «εμείς θέλουμε όσο πιο γρήγορα πρωτογενή πλεονάσματα» για να μη παράγουμε άλλα ελλείμματα, αναγνωρίζοντας, πάντως, ότι αυτή η πρακτική προκαλεί υφεσιακά προβλήματα.
 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στις επόμενες συνεδριάσεις των κοινοτικών οργάνων, τα οποία θα ασχοληθούν με το ελληνικό ζήτημα.
 Σήμερα συνεδριάζει το eurogroup με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου και την άλλη Δευτέρα θα συναντηθούν οι Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί , με θέμα τις αποφάσεις του Ιουλίου και την αξιολόγηση της ελληνικής πορείας.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...