Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Σουφλέ,... σοκολάτας



Μια θεϊκή απόλαυση!

Ένα επιδόρπιο που μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο της παρέας είναι το σουφλέ σοκολάτας γαρνιρισμένο με παγωτό.

Υλικά για 4 άτομα

λίγο λάδι

75 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

75 γρ. ζάχαρη

4 ασπράδια μεγάλων αβγών

25 γρ. άγλυκο κακάο σκόνη 2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι

125 γρ. παγωτό βανίλια με χαμηλά λιπαρά

Για το γαρνίρισμα

λεπτές λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού

κλωναραάκια δυόσμου

Εκτέλεση

Αλείφετε εσωτερικά 6 πυρίμαχα μπολ ή φλιτζάνια με το λάδι. Ζεσταίνετε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη σ' ένα κατσαρολάκι, για 3 με 4 λεπτά, αρχικά σε μέτρια φωτιά και αργότερα σε πιο δυνατή. Ανακατεύετε κατά διαστήματα, ώσπου το μείγμα να γίνει σιρόπι. Αποσύρετε το κατσαρολάκι απ' τη φωτιά.

Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σ' ένα μεγάλο μπολ, ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, προσέχοντας όμως να μη στερεοποιηθεί εντελώς. Ρίχνετε το σιρόπι στη μαρέγκα και χτυπάτε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτετε το κακάο σκόνη και το λικέρ, και χτυπάτε λίγο ακόμα μέχρι ν' αναμειχθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στα λαδωμένα φλιτζάνια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150° C για 10 με 12 λεπτά, ώσπου να φουσκώσουν τα σουφλέ. Προσέξτε μην παραψηθούν, γιατί θα σκληρύνουν.

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των φλιτζανιών που χρησιμοποιείτε.
Βάζετε δύο κουταλιές παγωτό βανίλια, που έχει ελαφρώς μαλακώσει, στο κέντρο κάθε σουφλέ. Γαρνίρετε με τις λωρίδες της φλούδας πορτοκαλιού ή με κλωναράκια δυόσμου και σερβίρετε.

Πηγή: myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...