Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

Νέες απεργίες,... στις συγκοινωνίες


Λουκέτο διαρκείας σε όλα τα μέσα μεταφοράς από την ερχόμενη εβδομάδα, προτείνουν οι συνδικαλιστές


Με νέες απεργίες την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, οι οποίοι αντιδρούν στον θεσμό της μισθωτής
εφεδρείας που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους.

Με νέες απεργίες την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, οι οποίοι αντιδρούν στον θεσμό της μισθωτής εφεδρείας που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους.
Η πρώτη 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να εξαγγελθεί για την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία, πάντως, θα πρέπει να λάβει την έγκριση και από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων σε κάθε μέσο ξεχωριστά.
Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το προσεχές διάστημα, με αιχμή το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή.
Συνεδρίαση
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χτεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των εκπροσώπων των εργαζομένων, κάποιοι πρότειναν "να μπει λουκέτο διαρκείας σε όλα τα μέσα μεταφοράς" από την ερχόμενη εβδομάδα.
Στο μεταξύ, απεργία διαρκείας, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου στα φορτηγά και βυτιοφόρα ΔΧ, αποφάσισαν και οι μεταφορείς.
Οι ίδιοι δηλώνουν διατεθειμένοι να εξαντλήσουν τα περιθώρια διαλόγου με το υπουργείο Μεταφορών, ωστόσο προειδοποιούν ότι εάν η ηγεσία του προχωρήσει σε αιφνιδιαστική κατάθεση του νομοσχεδίου με τη σημερινή του μορφή, η αντίδρασή τους θα είναι άμεση.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...