Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2011

Τζούρες σοκολάτας,... για γεύση χωρίς ούτε μία θερμίδα




Πως θα σας φαινόταν η ιδέα μιας σοκολάτας με όλη τη γεύση αλλά χωρίς ούτε μία θερμίδα; Το όνειρο πολλών... σοκολατομανών έγινε πραγματικότητα- με μια μικρή λεπτομέρεια: η εν λόγω σοκολάτα δεν τρώγεται, εισπνέεται!
Το Le Whif (whiff σημαίνει πνοή, ελαφρό φύσημα, ρουφηξιά, τζούρα...) είναι «παιδί» ενός καθηγητή Βιοϊατρικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, του Ντέιβιντ Έντουαρντς, και της ομάδας του στο Κέντρο Τεχνών και Επιστημών
Labo Group, στο Παρίσι.
Αρχικά επρόκειτο για ένα «καλλιτεχνικό πείραμα γαστριμαργίας», κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο και η αρχική παραγωγή του, 25.000 κομμάτια, εξαντλήθηκε προτού κλείσει μήνας. Τι ακριβώς είναι όμως;
Είναι ένας εισπνευστήρας σε μέγεθος κραγιόν βασισμένος στις αρχές της μοριακής μηχανικής. Βάζεις το Le Whif στο στόμα, τραβάς μια μικρή ρουφηξιά, και αμέσως επικάθονται στη γλώσσα σου σωματίδια σοκολάτας, που δεν έχουν ούτε μία θερμίδα.
ο Le Whif έκανε ήδη το ντεμπούτο του στις Galeries Lafayette στο Παρίσι όπου διατίθεται έναντι 5,95 ευρώ το πακέτο των τριών (με γεύσεις μαύρης σοκολάτας, σοκολάτας- μέντας και σοκολάτας- βατόμουρου) και 32 ευρώ το πακέτο των 18.

Σύμφωνα με τον Έντουαρντς, έως το τέλος του 2010, η... εισπνεόμενη σοκολάτα του θα κυκλοφορεί σε πολλές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες. Βέβαια, το Le Whif χρειάζεται ακόμα επεξεργασία... με μια δυνατή ρουφηξιά το στόμα σου γεμίζει σκόνη. Από τις αρχές του 2010 ωστόσο προγραμματίζεται ένα νέο ντιζάιν που θα λύσει αυτό το πρόβλημα.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...