Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2011

Πίτα για μαθητευόμενες,... τεμπέλες

Mπορεί να μην θέλετε και πολλά-πολλά με τη κουζίνα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως με το να ανοίγετε φύλλο μια στο τόσο θα γίνετε σκλάβες της. Η παρακάτω συνταγή για μια πεντανόστιμη και αφράτη τυρόπιτα είναι πολύ απλή και εντελώς βασική.
Υλικά

500γρ. αλεύρι μαλακό
300ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500γρ. τυρί φέτα
1 αυγό
λίγο πιπέρι
100ml λάδι
100γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το νερό και το αλάτι και τα ζυμώνετε.
2. Φτιάχνετε μια μπάλα με τη ζύμη και τη χωρίζετε σε 5 μπαλάκια. Ανοίγετε τα μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
3. Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το λάδι.
4. Βάζετε σε βαθιά μπολάκια από 40γρ. του μείγματος του λαδιού και τοποθετείτε μέσα τα φυλλαράκια που έχετε ανοίξει. Τα αφήνετε για μισή ώρα.
5. Παίρνετε το κάθε φυλλαράκι και το ανοίγετε τραβώντας το από τις άκρες με τα χέρια. Το κάνετε τόσο λεπτό όσο ένα ρυζόχαρτο.
6. Ανακατεύετε το τυρί με το αυγό και λίγο πιπέρι και το ρίχνετε αραιά πάνω στο φύλλο. Διπλώνετε το φύλλο σε φάκελο και το αφήνετε στην άκρη.
7. Ανοίγετε το επόμενο φύλλο με την ίδια διαδικασία και βάζετε στο κέντρο αυτό που έχετε ήδη διπλώσει.
8. Διπλώνετε το δεύτερο φύλλο πάνω στο πρώτο, κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ήδη διπλωμένο φύλλο μέσα στο επόμενο.
9. Μεταφέρετε τη πίτα σε ταψί και τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...