Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2011

Πόδια... ψηλά για επιτυχία στην τεχνητή γονιμοποίηση!


Οι γυναίκες που ξαπλώνουν με τα πόδια ψηλά μετά το σεξ αυξάνουν τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν μωρό, έλεγαν οι γιαγιάδες. Η παλιά αυτή ρήση φαίνεται πως αληθεύει, τουλάχιστον όταν πρόκειται για τεχνητή γονιμοποίηση όπου το σπέρμα εισάγεται απευθείας στη μήτρα.

Ολλανδοί ερευνητές, οι οποίοι παρακολούθησαν 400 ζευγάρια που έκαναν τεχνητή γονιμοποίηση, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έμειναν ξαπλωμένες ανάσκελα για 15 λεπτά μετά την επέμβαση ήταν 50% πιθανότερο να συλλάβουν απ΄ ό,τι αυτές που σηκώθηκαν και περπάτησαν αμέσως.

Το ποσοστό εγκυμοσύνης ήταν 27% μεταξύ εκείνων που «ξάπλωσαν ανάσκελα και σκέφτονταν μωρά», αλλά μόνο 18% μεταξύ εκείνων που άρχισαν να περιφέρονται.

Η ειδικός
Ερωτηθείσα αν η συμβουλή να μένουν ξαπλωμένες θα πρέπει να δοθεί και σε γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί με φυσικό τρόπο, η δρ Ίνγκε Κάστερς του Ακαδημαϊκού Ιατρικού Κέντρου στο Άμστερνταμ, η οποία ηγήθηκε της έρευνας που δημοσιεύτηκε στη «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (ΒΜJ), δήλωσε: «Οι μηχανισμοί της τεχνητής γονιμοποίησης είναι φυσικά πολύ διαφορετικοί από το φυσιολογικό σεξ. Εφόσον δεν έχουμε ερευνήσει το τελευταίο, η ερώτησή σας, η οποία είναι φυσικά ενδιαφέρουσα, δεν μπορεί να απαντηθεί από την έρευνά μας. Πάντως το να μείνεις στο κρεβάτι μετά το σεξ είναι απίθανο να επηρεάσει την εγκυμοσύνη με αρνητικό τρόπο».

Ο καθηγητής Ουίλιαμ Λέτζερ, επικεφαλής του τμήματος Αναπαραγωγικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, προχώρησε ακόμη περισσότερο. Σε σχόλιό του που δημοσιεύεται στην «ΒΜJ», αναφέρει: «Τα ευρήματα συμφωνούν με τη διαισθητική ιδέα ότι το να μένει η γυναίκα ξαπλωμένη με τα πόδια ψηλά για λίγα λεπτά μετά το σεξ ή την τεχνητή γονιμοποίηση επιτρέπει στο σπέρμα να ανέβει προς τη μήτρα, πριν η όρθια στάση επιφέρει τις αρνητικές επιδράσεις της βαρύτητας».

Ωστόσο, προσθέτει ο καθηγητής Λέτζερ, το να μένει η γυναίκα ακίνητη μετά τη συνουσία προτείνεται στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια, όμως «δεν φαίνεται να έχει βελτιώσει τα ποσοστά σύλληψης έπειτα από σεξ».
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...