Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

Ηλεκτρονικό εισιτήριο,... για τα ΜΜΜ μέχρι το τέλος του 2012


Παρελθον θα αποτελέσει το χάρτινο εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς μέχρι τα τέλη του 2012, καθώς εξετάζεται η κυκλοφορία του ηλεκτρονικού «έξυπνου» εισιτηρίου, που θα το αντικαταστήσει πλήρως.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», το χάρτινο εισιτήριο και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα αντικατασταθούν σταδιακά από τις «ηλεκτρονικές»
κάρτες. Η χρήση του αναμένεται ότι θα δώσει τη δυνατότητα εφαρμογής δικαιότερων χρεώσεων στους επιβάτες, που θα εξαρτηθούν από την απόσταση που διανύει κάθε επιβάτης και το χρόνο που απαιτεί κάθε μετακίνηση.
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι είτε πολλαπλό με «έξυπνη» κάρτα μνήμης χωρίς μικροεπεξεργαστή που θα υποκαταστήσει το χάρτινο, ή «έξυπνη» κάρτα με μικροτσίπ που θα υποκαταστήσει τις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες και θα περιέχει ηλεκτρονικά τη χρονική ισχύ των απεριορίστων διαδρομών, ανήκοντας αποκλειστικά στον κάτοχό της.
Επίσης, στο τραπέζι έχει τεθεί η δυνατότητα αποστολής γραπτού μηνύματος για μεμονωμένες διαδρομές.
Η επαναφόρτηση των «έξυπνων» καρτών θα γίνεται εκτός από τα αυτόματα μηχανήματα και στα εκδοτήρια των φορέων και από εξωτερικά σημεία πώλησης, από ΑΤΜ, μέσω e- banking, διαδικτύου, σταθερού ή κινητού τηλεφώνου.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...