Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2011

Forbes: Οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 14%

Σε «Γη της Επαγγελίας» για επίδοξους μεγιστάνες αναδεικνύεται η Κίνα, που έρχεται στη δεύτερη θέση των χωρών που έχουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους.
Σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιοποίησε το Forbes, η Κίνα έχει 146 δισεκατομμυριούχους σε
δολάρια, που αντιστοιχεί σε αύξηση 14% έναντι της περσινής χρονιάς και κατατάσσει τη χώρα στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ.
«Αν και τα χρηματιστήρια πέφτουν, ο πλούτος των πιο ευκατάστατων ανθρώπων στην Κίνα αυξάνεται» σχολίασε ο Ράσελ Φλάνερι, επικεφαλής του γραφείου του Forbes στη Σανγκάη.
Τα στοιχεία αυτά «συμφωνούν» και με τον κατάλογο του κινεζικού ομίλου Hurun, από τον οποίο προκύπτει ότι η Κίνα «παράγει» δισεκατομμυριούχους, παρά την αναταραχή στην παγκόσμια οικονομία.
Πάντως, το Hurun δημοσίευσε κατάλογο 271 δισεκατομμυριούχων στην Κίνα, έναντι 189 που είχε υπολογίσει πέρυσι.
Η άνιση κατανομή του πλούτου βέβαια και το βαθύ χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, δημιουργεί φόβους στους κινέζους μεγιστάνες. Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών ζήτησαν να μην ενταχθούν στον κατάλογο του Forbes, φοβούμενοι για μια επίσημη έρευνα εναντίον τους.
Πρώτος στη λίστα του Forbes και του Hurun έρχεται ο δισεκατομμυριούχος Λιανγκ Ουεντζέν, συνιδρυτής της Sany, που εξειδικεύεται σε βαριά μηχανήματα οικοδομής, με περιουσία 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό και 11 δισεκατομμυρίων σύμφωνα με τον κινεζικό όμιλο.
Στον κατάλογο του Forbes στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο συνιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Baidu, Ρόμπιν Λι, με περιουσία 9,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι πάντως εξακολουθούν να βρίσκονται στις ΗΠΑ, που μετρούν 413 μεγιστάνες. Ωστόσο, οι δισεκατομμυριούχοι στην αμερικανική επικράτεια αντιστοιχούν μόνο στο 33% των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, έναντι του 40% πέρυσι και του 50% πριν από δέκα χρόνια.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...