Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2011

Κι όμως, οι τροϊκανοί,... δεν είναι σίγουρο ότι επιστρέφουν


Πότε επιστρέφουν οι επικεφαλείς της τρόικας στην Ελλάδα; Μπορεί από την κυβέρνηση να απαντούν κατά τρόπο, μάλλον, κατηγορηματικό «μέσα στην εβδομάδα», ωστόσο, οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες δεν είναι και τόσο …επιβεβαιωτικές αυτής της προσδοκίας. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, μέσα στην εβδομάδα θα έρθει
σίγουρα στην Αθήνα το κλιμάκιο των μεσαίων στελεχών της τρόικας, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συνοδεύονται και από τους επικεφαλείς.
Αυτοί οι τελευταίοι, όπως έχουν διαμηνύσει, θα πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής μόνο όταν η κυβέρνηση είναι σε θέση να τους ενεχυριάσει τις λίστες με τα συγκεκριμένα βήματα που της έχει ζητηθεί.
Δηλαδή, με τα ονόματα των επιχειρήσεων και των οργανισμών του δημοσίου που θα κλείσουν ως το τέλος του έτους και τους 30.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Αν οι λίστες αυτές δεν ολοκληρωθούν οι επικεφαλείς ελεγκτές δεν θα επιστρέψουν στην Αθήνα κι αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο στην κυβέρνηση.
Ο υπουργός Οοικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, χθες, από τη Νέα Υόρκη, εμφανίστηκε κατηγορηματικός: και η τρόικα θα έρθει και η 6η δόση θα εκταμιευθεί. Όπερ σημαίνει ότι συμβαίνουν δύο πράγματα.
Ή οι λίστες είναι έτοιμες προς παράδοση ή η ελληνική πλευρά μπλοφάρει για μια ακόμα φορά.
Μόνο που τα περιθώρια για τέτοιου είδους παιχνίδια έχουν εξαντληθεί προ πολλού, οπότε όλοι «εύχονται» στο οικονομικό επιτελείο να έχουν φροντίσει να κάνουν το καθήκον τους.
Γιατί στην ππερίπτωση που δεν εκταμιευτούν τα 8 δις ευρώ της 6ης δόσης, τότε οι μισθοί και οι συντάξεις του Οκτωβρίου τίθενται εν αμφιβόλλω…
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...