Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2011

Παιδί και ομοιοπαθητική: Με την υπόσχεση της θεραπείας


Παιδί και ομοιοπαθητική: Με την υπόσχεση της θεραπείας

Η επιλογή του κατάλληλου σχετικού παιδίατρου έχει μεγάλη σημασία
Αρκετούς υποστηρικτές έχει η ομοιπαθητική παιδιατρική
Αλλεργίες, άσθμα, δερματικές παθήσεις. Ασθένειες που η συμβατική, κλασική ιατρική δεν μπορεί πάντα να θεραπεύσει. Η ομοιοπαθητική έχει τον δικό της, ξεχωριστό τρόπο, απευθυνόμενη και σε παιδιά, χωρίς μάλιστα να θέτει κανένα περιορισμό στην ηλικία. Μέχρι και βρέφη μπορούν να έχουν τον ομοιοπαθητικό (παιδίατρο) τους.

Χρειάζεται ασφαλώς ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του γιατρού, ο οποίος θα παρακολουθεί το παιδί κάνοντας του παράλληλα όλα τα εμβόλια.

Τα επιχειρήματα των υπέρμαχων της ομοιοπαθητικής είναι ισχυρά:

Η ομοιοπαθητική ενισχύει την άμυνα του οργανισμού του παιδιού, δεν την αποδυναμώνει, όπως συμβαίνει συχνά με τα κλασικά φάρμακα.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, αποτελούνται από φυσικά συστατικά, και δρουν ταχύτερα από τα κλασικά_ συνήθως μέσα σε έξι ώρες, ενώ ένα αντιβιοτικό χρειάζεται τουλάχιστον δύο 24ωρα.

Δεν έχουν αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Δεν θα έχετε πρόβλημα στη λήψη των φαρμάκων από το παιδί. Έχουν ευχάριστη γεύση.

H ομοιοπαθητική επιχειρεί την αιτιολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, δεν μένει στα συμπτώματα.

Μπορεί να βοηθήσει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων : σπαστικές βρογχίτιδες, λαρυγγίτιδες, δερματικές παθήσεις όπως ψωρίαση, εξωτερικές ωτίτιδες, μύκητες, γαστρεντερίτιδες, διάρροια, ανήκουν στη γκάμα των προβλημάτων που συναντώνται συχνότερα. Πολλές φορές, η ομοιοπαθητική δίνει λύσεις και σε προβλήματα με ψυχολογική χροιά, όπως η υπερκινητικότητα, ή η αδυναμία συγκέντρωσης του παιδιού.

Απαραίτητη προϋπόθεση, πάντως, για τη χορήγηση του σωστού ομοιοπαθητικού φαρμάκου από τον γιατρό, είναι η καλή συνεργασία με τον γονέα. Η οποία μεταφράζεται σε αναλυτική και ακριβή περιγραφή του ιστορικού του παιδιού, της προσωπικότητας του καθώς και της συμπτωματολογίας της ασθένειας. 
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...