Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2011

Εκπαιδεύοντας τα βλήτα...


thumb


Το δήλωσε με ειλικρίνεια ο Horst Reichenbach (κι αν λέει ψέματα, είπε, να μην προλάβει να δει την Ελλάδα να σώζεται ) ότι η Task Force δεν έχει έρθει για να κυβερνήσει. Ο ρόλος της θα είναι καθαρά εκπαιδευτικός, διευκολυντικός..., συμβουλευτικός. Πώς είχε ρε παιδί μου ο δεκαεφτάχρονος Όθωνας όπισθέν του την τριμελή Αντιβασιλεία των Βαυαρών (έχουμε και τέτοια) , έτσι και η εικοσιπενταμελής Ομάδα
Δράσης θα υπαγάγει οπίσω από τους εφταμηνίτικους έλληνες υπουργούς και τον πρωθυπουργό, θα τους νουθετεί και θα τους σώζει από τις κακοτοπιές προσπαθώντας ωστόσο ταυτόχρονα να μην ακρωτηριάσει τη διάθεσή τους για ανάληψη πρωτοβουλιών (χαλαρή συνομιλία με την Όλγα Τρέμη στο παράθυρο, μονόλογοι στη Βουλή, παιχνίδια στη λάσπη με τους συνδικαλιστές κλπ). Όταν κωλυσιεργούν, όταν βαριούνται, όταν υποτροπιάζουν, όταν παλινωδούν, θα τους βάζει στο ffw για να τους συμβαίνουν όλα ταχύτερα και να περισσεύει χρόνος για σήκουελ και όχι κάτσουελ. Πιο γρήγορα γαϊδαράκο μου...Horst! Horst! Θα τους επιτρέπει ωστόσο να ανοιγοκλείνουν το στόμα τους με το ρυθμό που ο καθένας το συνηθίζει και το επιθυμεί και εν συνεχεία θα ντουμπλάρει με πολύ μεγάλο σεβασμό και συγχρονισμό τα λεγόμενά τους. Θα κρατάει τα λογιστικά βιβλία αλλά πάντα θα φροντίζει να δίνει μία φωτοτυπία στα καθ’ ύλην αγόρια για να βάζουν τζίφρες και να ζωγραφίζουν ό,τι βλέπουν από το παράθυρο, την ώρα της διακυβέρνησης. Κάθε φορά που θα πηγαίνουν να επαναλάβουν τον εαυτό τους κάνοντας μία ακόμα αστάθμητη μαλακία, με χαριτωμένες  λεξούλες όπως το «τζιζ», το «πτου κακά», το «νταντά», το «κακό νινί»… οι Δράστες της απεσταλμένης Ομάδας θα τους αποτρέπουν εγκαίρως. Ως εκεί όμως. Η ελληνική Κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να κρατάει το πηδάλιο της χώρας. Γι’ αυτό άλλωστε το ξεμπάσκωσαν, το γυάλισαν, της το έκαναν δώρο και έβαλαν όλο το υπόλοιπο όχημα στον αόμματο πιλότο Reichenbach. Για να είναι απασχολημένα τα χέρια και να κλαδεύουν τα μαχαίρια. Πρόκειται περί σαρωτικού πολυμηχανήματος.
Ο Horst Reichenbach (δεν έχει, λέει, καμία σχέση με το Reich κι ούτε βέβαια με το Bach) και οι άνθρωποί του , ανήκουν στη συνομοταξία των τεχνοκρατών της ελαφρά γερμένης κεφαλής και της καυτής ανάσας στο αυτί. Σκύβουν, υπαγορεύουν, κοιτάνε με την άκρη του ματιού και προς Θεού, δεν εποπτεύουν. Δεν είναι τρόικα. Είναι light. Απ’ αυτά τα είδη που τα προτιμάς για να κάνεις δίαιτα και αποδεικνύονται καρκινογόνα.   Τους εφηύρε για λογαριασμό μας ο Μπαρόζο κι από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στα υπουργεία, δεν ξέρω εσείς, εγώ…. μπαρόζο…. μπαρόζο… μπαρόζο…. ουφ ανάσανα…!
Της Τζένης Κ.
pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...